El Cós del Bou serveix com a darrer banc de proves de Sant Magí

La Colla Jove completa tres castells de la gamma alta de vuit que podrien pujar un pis més el pròxim diumenge al costat d’uns Castellers de Sant Pere i Sant Pau preparats per atacar el 2de8 folrat

16 agosto 2018 12:17 | Actualizado a 11 septiembre 2018 12:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El carrer Cós del Bou, espai on s’ubica el local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, acollia un any més la diada amb motiu de Sant Roc, patró del barri. La cita va tornar a convertir-se en l’espai perfecte on realitzar els darrers ajustos als objectius dels liles de cara a la gran diada de Sant Magí de diumenge. A més, enguany la posada a punt va ser per partida doble, ja que eren els Castellers de Sant Pere i Sant Pau els que acompanyaven a la Jove a plaça. 

La Colla Jove Xiquets de Tarragona tenia molt clar els objectius d’aquesta cita: completar tots els castells que podrien portar a plaça el pròxim diumenge amb un pis menys. I així va ser.

Els tarragonins encetaven la seva actuació amb un nou 5de8. El castell va mostrar una execució perfecta, demostrant el domini de la Jove en aquesta estructura. A la segona ronda atacaven un molt bon 4de8 amb el pilar que només va haver-se de treballar una mica als pisos superiors de l’estructura del quatre en tancar-se de mides.

Per tancar les rondes de castells, els d’Aleix Bordas optaven pel segon 2de8 amb folre de la temporada. El dos va mostrar-se força nerviós des de bon principi i els terços i quarts del castell van haver de salvar un parell de batzegades prou importants després de l’aleta que podrien haver compromès l’estructura.

Van tancar amb un molt bon pilar de 7 amb folre. A l’assaig posterior a la plaça de les Cols, els liles van posar-hi el pis de sisens al 5de9 amb folre, al 2de9 amb folre i manilles i al pilar de 8 emmanillat. 

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau també complien amb el programa previst. Els del barri tarragoní obrien amb un  nou 3de8 de postal, immaculat. Tot seguit, els de David Lobo completaven un bon 2de7, que tot i entregirar-se una mica, van poder descarregar amb comoditat.

Diumenge pujarà damunt un folre per primer cop en la seva història. Tancaven amb el cinquè 4de8 de la temporada, un castell que cada vegada mostra millors condicions per posar-hi un pilar al mig. Van tancar amb un excel·lent pilar de sis. A les Cols, van posar dosos al 2de8 i al pilar de 7 folrats. 

Comentarios
Multimedia Diari