El Palau d’Esports de Tarragona, a la final dels Premis Catalunya Construcció 2018

La identitat dels guanyadors es farà pública en La Nit de la Construcció que se celebrarà el dia 27 de juny al Paranimf de la Universitat de Barcelona

05 junio 2018 17:32 | Actualizado a 13 junio 2018 17:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Palau d’Esports de Catalunya, en el complex esportiu de Campclar (Tarragona) que albergarà la propera edició dels Jocs Mediterranis, ha estat elegida finalista dels Premis Catalunya Construcció, que atorga el Col·legi d’Aparelladors de Barcelona, en la categoria de Direcció i Execució d’Obra.

El jurat de la XV edició dels Premis Catalunya Construcció ha escollit 19 candidatures com a finalistes que optaran als guardons en les seves diferents categories.

L’objectiu d’aquests premis que convoca el Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB) és reconèixer l’esforç dels professionals i empresaris del sector que, amb el seu treball, contribueixen a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat, la innovació i la seguretat de la construcció a Catalunya. Els Premis compten amb el suport del Consell de Col·legi d’Aparelladors de Catalunya i d’Arquinfad.

El nombre de candidatures presentades en totes les categories va ser de 94, de les quals el jurat en va fer una primera selecció de 53. D’aquestes ja han estat escollides les 19 que finalment optaran als premis. La categoria més disputada serà la de Rehabilitació patrimonial, amb 4 candidatures finalistes.

A continuació segueixen, amb 3 finalistes cadascuna, les categories de Direcció d’execució d’obra, referides en aquesta ocasió a obres d’equipaments públics i instal·lacions de tipus industrial i Innovació en la construcció, amb productes, edificacions i obres urbanes innovadores.

En la categoria de Coordinació de seguretat i salut hi optaran 2 candidatures que reflecteixen excel·lents treballs de certa envergadura en els quals s’ha prioritzat la seguretat en les obres.

La Direcció integrada de projectes o project manager estarà representada també per 2 candidatures, igual que la de Rehabilitació funcional d’edificis existents que no tenen protecció patrimonial.

Finalment, al Premi al treball final de grau, modalitat reservada als recent titulats, hi optaran 3 treballs procedents de les escoles d’arquitectura tècnica de Catalunya.

Les obres de referència de les candidatures finalistes es troben ubicades a Barcelona, Sant Cugat del Vallès, El Papiol, Cerdanyola, Rubí, Tarragona, Calella i Vic. Les obres es van acabar en els anys 2016 i 2017 i els equips tècnics estan formats indistintament per professionals experimentats i d’altres més novells. El jurat també determinarà el Premi Especial a la Trajectòria Professional.

La Nit de la Construcció, el 27 de juny

Tots els finalistes rebran un diploma acreditatiu. Per determinar els que finalment s’enduran el premi en cada categoria, els jurat podrà sol·licitar informació addicional, una entrevista amb els candidats o una visita guiada a l’obra de referència. Els diplomes i premis es lliuraran en el transcurs de La Nit de la Construcció, la festa anual oberta a tots els professionals de la construcció i al públic en general, moment en el qual es revelarà la identitat dels guanyadors.

La trobada tindrà lloc el dia 27 de juny al Paranimf de la Universitat de Barcelona, edifici emblemàtic ubicat a la cèntrica Plaça Universitat. L’acte de lliurament dels Premis Catalunya Construcció serà conduït per la periodista Elisenda Camps i comptarà amb l’actuació de Pep Bou, l’artista que treballa amb bombolles de sabó.

El jurat de la 15a edició dels Premis Catalunya Construcció està format per Josep Maria Forteza, arquitecte tècnic i project manager; Eduard Gascón, arquitecte; Valentí Julià, arquitecte tècnic i gerent de la constructora SEROM; Maria Lluïsa Sánchez, arquitecta i directora de l’enginyeria JSS; Josep Camps, arquitecte tècnic; Natàlia Crespo, arquitecta tècnica i coordinadora de seguretat i Jordi Gosalves, president del CAATEEB i alhora president del jurat.

 

Comentarios
Multimedia Diari