El reusenc Joan Masdéu i el tarragoní Chipper, al disc de La Marató

Sortirà a la venda el 2 de desembre amb el ‘Diari’ i hi participen 33 artistes. Entre ells Herzog, resident a Cambrils

16 noviembre 2018 12:39 | Actualizado a 17 noviembre 2018 13:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El disc i el llibre de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio donaran el tret de sortida a un dels esdeveniments més populars de la televisió autonòmica catalana. La 14a edició del disc sortirà a la venda el proper dia 2 de desembre al costat de tots els diaris d’àmbit català –entre ells el Diari de Tarragona– i a iTunes, i comptarà amb les veus de 33 artistes entre els quals destaquen Manolo García, Aitana Ocaña, Álvaro Soler, Pablo Alborán, Judit Neddermann i Els Catarres, i que també té segell tarragoní.

De fet, l’exconcursant d’Operación Triunfo Chipper, que és tarragoní, hi tindrà participació, així com Herzog, resident a Cambrils. D’altra banda, el cantautor reusenc Joan Masdéu també hi té una participació destacada: és l’autor d’una de les cançons que configura el disc, i n’ha adaptat diverses.

Segons va posar de relleu ahir TV3, la 27a edició de La Marató, que se celebrarà el diumenge dia 16 de desembre, «destinarà el seu esforç divulgatiu i impulsor a la lluita contra el càncer, malaltia que s’ha convertit en la primera causa de mort entre homes i la segona entre dones».

Manolo García, que va estar present a la presentació dels dos formats, va recordar que «més de 100.000 persones a Espanya i unes 20.000 a Catalunya moren cada any per aquesta malaltia», i va elogiar La Marató per «donar-los moral als malalts i l’oportunitat de fer alguna cosa pels altres a la societat, allunyant la versió grisenca del món que ens volen vendre».

La catorzena edició del disc es posarà a la venda, doncs, el diumenge 2 de desembre, al preu de 10 euros, amb tots els diaris d’àmbit català. En format digital, també es podrà comprar a iTunes a partir del dia 2 i en precompra està disponible a partir d’ahir. En la tretzena edició, la del 2017, el disc de La Marató va superar la xifra de dues milions de còpies venudes.

Treure «el millor de cadascú»

El director de TV3, Vicent Sanchis, va concloure l’acte afirmant que «la societat viu circumstàncies complicades que semblen treure el pitjor d’ella, però La Marató és un gran intent per treure la millor part de cadascun de nosaltres».

L’onzena edició del llibre de La Marató, que estarà disponible tant en versió física com digital, porta el segell de Rosa dels Vents, del grup editorial Penguin Random House, i tindrà un preu de 10 euros. Fins ara la publicació estava formada per narracions d’autors i editorials lligats als valors d’aquest esdeveniment mediàtic i solidari, però en aquesta ocasió els lectors hi trobaran set veus: la d’un metge investigador, la d’un periodista i la de cinc testimonis relacionats amb la malaltia.

Un d’aquests testimonis, tots ells recollits per la periodista Carme Canet, és el de l’actriu Teresa Manresa, qui comparteix en el llibre la seva experiència després d’haver passat per dos càncers i haver perdut el seu marit per la mateixa malaltia.

Comentarios
Multimedia Diari