La CUP, ERC i PDeCAT portaran al ple de TGN una moció per l’alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

16 octubre 2018 11:28 | Actualizado a 16 octubre 2018 11:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La CUP, ERC-MES-MDC i PDeCAT han presentat aquest matí en roda de premsa a l’Ajuntament de Tarragona la moció que portaran al proper ple per tal d’exigir l’alliberament immediat de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, coincidint amb el primer aniversari del seu empresonament.

Els acords proposats, a més a més de demanar l’alliberament de tots els presos i preses polítiques i el retorn d’exiliats i exiliades, també fan un reconeixement “a totes aquelles persones que van fer possible el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre”.

La portaveu de la CUP, Laia Estrada, ha emmarcat aquesta proposta en la línia del darrer any, en el qual “s’han presentat moltes mocions contra la repressió de l’Estat espanyol i en reivindicació de les llibertats fonamentals”. En el primer aniversari de l’empresonament de Cuixart i Sànchez, la regidora cupaire ha assegurat que des de la formació entenen “que s’estan negant drets fonamentals al poble català i que només avançant en clau independentista aconseguirem l’alliberament de presos i preses polítiques”, afegint que animen a la població tarragonina “a participar de les mobilitzacions”. Per últim, ha assegurat que és voluntat dels tres grups municipals “sumar el màxim de suports”, ja que consideren “molt important que aquesta moció s’aprovi”.

El portaveu d’ERC-MES a Tarragona, Pau Ricomà, ha remarcat que “l’empresonament dels Jordis és una ignomínia que atempta contra drets humans individuals i col·lectius” i que “aquest empresonament injust és un any d’enorme dignitat d’aquestes persones i els col·lectius que representen i un any d’indignitat d’un estat repressor”.

El portaveu republicà ha recordat que Amnistia Internacional ha reiterat la petició d’alliberament immediat de Jordi Sanchez i Jordi Cuixart destacant que és un dret fonamental el defensar lliurement la independència de Catalunya. Fent referència al comunicat d’Amnistia, Pau Ricomà ha insistit en què “s’ha demostrat que el 20 de setembre del 2017 no va haver-hi cap actitud violenta davant els escorcolls a la conselleria d’Economia” i ha qualificat de vergonyant que persones innocents estiguin preses per defensar les seves idees.

“L’única resposta al clam democràtic dels catalans i les catalanes ha estat la repressió de l’Estat espanyol”, ha denunciat per la seva banda el portaveu del Partit Demòcrata (PDeCAT), Dídac Nadal, que considera “inexplicable, injustificable i improcedent que en ple segle XXI es decreti presó preventiva a dues persones que no han comès cap mena de delicte”.

“Aquestes actuacions judicials m’angoixen i m’irriten”, ha manifestat Nadal, que ha reclamat “d’una vegada per totes, respostes democràtiques per part de l’Estat espanyol”. “Exigim l’alliberament immediat del president d’Òmnium Cultural Jordi Cuixart i del president de l’Assemblea Nacional Catalana Jordi Sànchez, així com de tota la resta de presos i preses polítiques i el retorn dels exiliats i exiliades”, ha reiterat.

Comentarios
Multimedia Diari