La Colla Joves de Valls recull firmes per a un espai equitatiu a la plaça del Blat

Els del carrer d’en Gassó les faran arribar al Síndic de Greuges

10 diciembre 2018 11:05 | Actualizado a 10 diciembre 2018 11:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’estira-i-arronsa de la Colla Joves dels Xiquets de Valls amb l’Ajuntament per l’espai que ocupen a la plaça del Blat segueix viu.
L'entitat està recollint firmes per tal de tenir un espai equitatiu per la canalla a la plaça del Blat mentre es realitzin les diades castelleres, i després les enviaran al Síndic de Greuges.

La Colla Joves va acceptar en una assemblea extraordinària el passat mes d’agost una proposta de l’Ajuntament que els hi van oferir un espai alternatiu per a la canalla. L’entitat ho va acceptar com a «mesura provisional» per les diades castelleres que quedaven de la temporada, la Diada Nacional de Catalunya i Santa Úrsula. 

L’espai estava ubicat damunt del que tenien, en unes oficines del consistori vallenc. Ara que s’ha acabat la temporada castellera estan recollint firmes per tal de resoldre aquest conflicte. A l’escrit dirigit al Síndic de Greuges demanen que instin a l’Ajuntament de Valls a reprendre les converses a fi de trobar un repartiment equitatiu i estudiar possibles propostes sense les pressions que suposa buscar aquest repartiment durant la temporada castellera.

Segons l’entitat «la solució presentada per l’Ajuntament manté el plantejament d’un 75% de la façana i interior del vestíbul de l’edifici municipal per la Colla Vella i 25% restant per la Colla Joves, tot i que l’espai assignat provisionalment per la canalla de la nostra colla sigui digne, no deixa de ser un hall ubicat al segon pis». A més diuen que s’hi ha d’accedir per una escala de cargol, i per tant asseguren que no és la solució.

Accessibilitat al centre mèdic
També sol·liciten que instin a l’ajuntament de Valls a resoldre l’accessibilitat al centre mèdic avançat (CMA) disposat a la plaça del Blat. «L’accés a aquest centre mèdic es realitza per aquesta mateixa porta, la qual es troba ocupada pels castellers de la Colla Vella. Aquest fet entorpeix l’entrada dels nostres lesionats de forma àgil i segura».

Recomanen que l’evacuació de tota mena de ferits es realitzi per la plaça del Blat, passant pel vestíbul de l’Ajuntament de Valls fins on es trobi ubicada l’ambulància, mantenint en tot moment el casteller estirat, posició òptima per a realitzar trasllat de ferits.«Creiem oportú que els protocols d’atenció als lesionats i trasllat d’evacuació d’aquests siguin lliurats en la seva totalitat a les colles participants en l’actuació castellera», asseguren a la carta. Totes aquestes consideracions les han fet arribar en repetides ocasions a l’Ajuntament i també amb diferents escrits, però asseguren que no han rebut cap resposta al respecte.

Per la seva banda el president de la Colla Joves dels Xiquets de Valls, Cels Galofré manifesta que «nosaltres volem un clima pacífic i coherent i que hi hagi dos espais equitatius per a les dues colles» i afegeix que «ho fem amb previsió, ja que encara queda mig any per la Diada de Sant Joan i demanem la implicació més gran possible a tothom».

Els de la camisa vermella van fer una demanda al Síndic de Greuges a finals del mes de maig i en l’actuació de Sant Joan van penjar una pancarta en la qual es llegia: «Ajuntament de Valls, casa de tots? La Colla Joves té la canalla al costat. #vallsomtots?».

Els responsables de l’entitat sempre han reclamat que no volen restar espai a la Colla Vella i demanen un lloc digne per a la canalla.

Comentarios
Multimedia Diari