La Creu Roja a Tarragona ajuda a la inserció laboral de 87 persones refugiades

L’entitat desenvolupa un projecte específic que compta amb una aportació de 50.000 euros de la Diputació i que ha permès que 42 persones trobessin feina aquest 2018

20 diciembre 2018 18:02 | Actualizado a 28 febrero 2019 19:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Creu Roja a Tarragona ha treballat en la inserció laboral de 87 persones refugiades durant l’any 2018 i que participen en el Programa Estatal d’Acollida Temporal per a Persones Sol·licitants d’Asil impulsat pel govern espanyol.

L’organització ho ha fet des de dues vessants. D’una banda des del projecte “Itineraris d’inserció laboral per millorar l’ocupació de les persones sol·licitants d’asil i refugi 2018” que ha comptat amb una aportació de 50.000 euros per part de la Diputació de Tarragona i que ha permès que 57 d’aquestes persones que ja disposaven de permís de treball al nostre país rebessin una atenció individualitzada, una formació i un assessorament a l’hora d’accedir al mercat laboral.

De totes elles, 42 persones han trobat feina durant aquest any, el que suposa una taxa d’inserció del 73%. A banda d’aconseguir que les persones refugiades trobin una feina, el projecte també busca sensibilitzar el teixit empresarial per eliminar prejudicis i reduir barreres.

Dels 57 participants, 31 han estat homes i 26, dones. 27 d’ells van arribar a Tarragona procedents d’Amèrica (Veneçuela, El Salvador, Hondures i Colòmbia), 14 ho van fer d’Àsia (Síria, Iemen i Armènia), 13 d’Europa (Ucraïna, Rússia i Geòrgia) i 3 d’Àfrica (Guinea i Marroc).

Per altra banda la Creu Roja ha treballat amb 30 persones refugiades més que encara no disposen del permís de treball. Des de l’entitat s’ha assessorat aquestes persones i se les ha format en competències bàsiques (treball en equip, elaboració de currículums...) i en formació professional específica per tal que, un cop puguin accedir al mercat laboral, tinguin més opcions de trobar feina.

Dades generals       

L’entitat forma part del Programa Estatal d’Acollida Temporal per a Persones Sol·licitants d’Asil. Aquest programa permet a les persones refugiades tenir ajuts durant dos anys en els quals se’ls proporciona allotjament i una atenció integral que passa en gran mesura per l’aprenentatge de l’idioma a l’hora de dotar-los de més autonomia.

Per tal que puguin desenvolupar una nova vida amb normalitat esdevé imprescindible que puguin tenir una feina que els permeti gaudir d’estabilitat econòmica i en aquest sentit la formació i la inserció laboral són eines bàsiques.

D’altra banda l’atenció també contempla l’assessorament i l’acompanyament jurídic en la seva sol·licitud de protecció internacional, l’atenció psicosocial, així com per tot un seguit d’accions que conformen un itinerari d’inclusió social en que es treballa la vinculació amb el territori, el coneixement de l’entorn i l’adquisició d’habilitats personals i socials adaptades a la societat d’acollida.

Aquesta subvenció és una línia més de col·laboració i coordinació entre la Creu Roja a Tarragona i la Diputació de Tarragona en matèria de refugiats. L’organisme participa en el Comitè per a l’Acollida de Persones Refugiades de la Generalitat de Catalunya i ha esdevingut membre en qualitat de soci del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, amb el qual participa de projectes humanitaris.

A més, dona suport a les entitats locals i organitzacions no governamentals que participen en l’acollida i integració de les persones refugiades des de l’Àrea de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació, accions per al foment de l’ocupació i integració d’aquestes persones al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari