Milers de persones es concentren a Reus i TGN en suport als Jordis

El diputat de JxCat Jordi Sànchez i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, han carregat contra el poder judicial justament un any després del seu empresonament

16 octubre 2018 18:38 | Actualizado a 16 octubre 2018 21:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Milers de persones s'han concentrat en diversos punts de Reus i Tarragona per donar suport a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart un any després del seu empresonament. La plaça de Prim de Reus, la Delegació del Govern a la plaça Imperial Tarraco i Mas d'Enric han estat algun dels punts en els quals s'han trobat per transmetre força als dos liders independentistes.

La família de Cuixart: "Sabíem que la presó seria una de les respostes de l'Estat espanyol però estem dignes i forts"

La família de Jordi Cuixart es manté "forta i digna" un any després de l'empresonament del president d'Òmnium Cultural. Així ho ha explicat en declaracions a l'ACN, Pol Leiva Cuixart, nebot del líder independentista. Tot i que ha reconegut que sabien que la presó "seria una de les respostes de l'Estat espanyol" no s'esperaven "que aniria tan lluny" i que "donaria peu al dret penal creatiu i de relats inventats" que ha sorgit al voltant dels fets del 20 de setembre de 2017. Leiva n'ha parlat a Santa Perpètua de Mogoda, el municipi on va créixer Cuixart i que aquest dimarts ha acollit una manifestació per exigir el seu alliberament. Prop de mig miler de persones han recorregut els carrers de la població i han creat un llaç groc de grans dimensions a la plaça de l'Ajuntament.

Sànchez i Cuixart carreguen contra el poder judicial un any després del seu empresonament i refermen els seus ideals

El diputat de JxCat Jordi Sànchez i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, han carregat contra el poder judicial justament un any després del seu empresonament. Tots dos han enviat una carta a Rac 1 en què denuncien que s'estan vulnerant els seus drets i que els han empresonat sense arguments. Cuixart també critica la desunió dels partits independentistes que evoca a "situacions del tot lamentables". Per la seva banda, el també expresident de l'ANC assegura que no es penedeix del que ha fet i adverteix que no renunciarà als seus ideals per sortir de la presó, on considera que l'han tancat de forma arbitrària. En la mateixa línia, Cuixart creu que l'objectiu no ha de ser sortir de la presó sinó afrontar l'embat de l'Estat.

Torra: "Si la sentència no és absolutòria el poble s'unirà per respondre amb tota la radicalitat democràtica"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha insistit aquest dimarts al vespre que "l'única sentència" que acceptaran per al judici a la causa de l'1- O és "la lliure absolució". I ha afegit: "El país és un clam, 'Llibertat presos polítics', i que ningú no dubti que quan arribi la sentència, si no es absolutòria, aquest poble s'unirà per respondre amb tota la radicalitat democràtica com va ser l'1-O i el 3-O", ha assegurat. Torra ho ha dit abans de participar a la concentració, a Barcelona, que han convocat l'ANC i Òmnium Cultural sota el lema '1 any de vergonya, 1 any de dignitat; No ens aturarem!', just el dia que fa un any de l'ingrés a presó de l'ara diputat Jordi Sànchez i del president d'Òmnium, Jordi Cuixart. Torra, que havia visitat a la tarda els dirigents polítics empresonats al centre de Lledoners, ha parlat d'un any "d'infàmia". "Un any robat a la vida de tots ells", ha assegurat.

En aquest sentit Torra ha tornat a posar sobre la taula que Amnistia Internacional n'hagi tornat a reclamar la llibertat, i que l'expresident del Suprem Pasqual Sala hagi dit que veu "difícil per no dir impossible" que hi hagi rebel·lió en la causa de l'1-O. "Votar no és delicte, delicte és que et peguin per votar", ha reiterat el cap de l'executiu en declaracions als mitjans des de la plaça de Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari