Retiren d’un habitatge un eixam amb 50.000 abelles a Montblanc

El rusc estava instal·lat en un immoble al raval de Santa Anna. Els propietaris van decidir contractar apicultors per retirar-lo i per no ocasionar molèsties entre el veïnat

04 septiembre 2018 11:42 | Actualizado a 08 septiembre 2018 15:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dos apicultors van retirar un eixam amb 50.000 abelles ahir al matí, que estava instal·lat en un immoble del raval de Santa Anna de Montblanc des de feia cinc anys i a més hi havia 23 bresques.

I és que hi havia una esquerda a la façana posterior i les abelles van entrar entre les dues parets i van fer un rusc. Els insectes accedien a l’interior per aquesta escletxa.

Fa dos anys els propietaris de l’immoble van veure aquests insectes morts al pis i van sentir olor de mel. Els apicultors van fer una obertura a la paret de la mateixa mida que el niu a l’interior de l’immoble i van capturar les abelles. «El nostre objectiu és salvar el major nombre d’abelles possibles», assegura Roger Gasull, apicultor i gerent de l’empresa Arnia -especialitzats en la captura d’aquests insectes-. 

Ara, el forat el deixaran obert durant uns dies perquè vindran altres abelles a menjar-se els residus restants. «Les que capturem les portem a un apicultor o, si no, a una finca que està en quarantena i allí en tindrem cura», afegeix Gasull. 

La mel que van trobar a l’habitatge la llençaran perquè té pols o guix de les parets de formigó. L’apicultor destaca que és perillós el contacte amb les abelles i en aquests casos és millor contactar amb un professional. 
«El niu surt quasi intacte perquè anem amb molta cura a l’hora d’obrir-lo», detalla Gasull.

«Amb els apicultors al principi vam veure que no hi havia perill, però ara vam decidir actuar arran d’una denúncia a la brigada per part d’un veí», afirma Lluïsa, la propietària. Ara, els veïns estaran tranquils i no tindran por que els piquin aquests insectes.

Una espècie autòctona

L’abella de la mel és una espècie autòctona de la fauna catalana, declarada espècie d’interès especial per la Generalitat de Catalunya i, per tant, compta amb un marc jurídic de protecció. L’acció de l’abella de la mel en el paisatge i l’estructura dels ecosistemes és bàsica, ja que moltes espècies i formacions vegetals no podrien existir sense la seva presència. Per tant, és també una espècie cabdal en el manteniment de la biodiversitat i l’agricultura a Catalunya: possibilita l’existència dels vegetals i, al seu torn, dels animals.

Comentarios
Multimedia Diari