Un llamp impacta contra el portal d’entrada a Santes Creus

Ara s’haurà de determinar si cales treballs per assegurar la part afectada

09 agosto 2018 20:13 | Actualizado a 11 septiembre 2018 12:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ensurt ahir a la tarda a Santes Creus després que un llamp impacte amb la part superior de la torratxa de l’edifici del Portal de l’Assumpta, l’edifici que dóna accés a la plaça de Sant Bernat, una plaça de semi clausura, on hi ha la font monumental més antiga de Catalunya i edificis que havien tingut diferents utilitats al llarg dels 700 anys del monestir.

Els arquitectes de la Generalitat i els bombers de Valls van poder pujar a la teulada –amb l’autoescala d’aquest cos d’emergències–  per valorar l’estat de la part d’aquest històric i emblemàtic edifici. Es va determinar que el pas de persones i vehicles no era perillós, per la qual cosa no s’haurà de tallar la circulació dels cotxes del veïnat, informava ahir l’Ajuntament d’Aiguamúrcia.

Ara s’haurà de determinar si cales treballs per assegurar la part afectada. Tot i el llamp, a l’estació que el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) té a la veïna localitat de Vila-rodona, durant la jornada d’ahir només havien caigut 0,9 litres per metre quadrats. El monestir fou fundat el 1160. L’església, oberta al culte el 1225, és un exemple de la transició del romànic al gòtic. El monument el gestiona actualment la Generalitat de Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari