Valls augmenta fins als dos milions d'euros els programes de formació i ocupació

Es contractaran gairebé un centenar de persones en situació d’atur i això suposa un 28% més que l’any anterior

18 enero 2019 13:02 | Actualizado a 11 febrero 2019 19:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Vallsgenera, l’Institut Municipal de Desenvolupament que agrupa les àrees de formació i promoció econòmica, ha presentat els objectius en matèria ocupacional, formativa i d’empresa i emprenedoria que es veuen enguany reforçats, amb unes previsions d’activitat amb xifres rècord, segons informa l’Ajuntament de Valls. Així, Vallsgenera preveu impulsar programes per un import global de 1.951.000 euros i que se n’arribin a beneficiar fins a 709 persones, la qual cosa representa un 30% més que l’any passat, la xifra més alta mai assolida fins ara. 

Es tracta de programes clau en polítiques actives de lluita contra l’atur, la millora de l’ocupabilitat i competitivitat dels treballadors, eixos centrals de les actuacions de l’IMDL Vallsgenera que compten amb el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya.

En programes de contractació de persones que es troben en situació d’atur, s’hi destinaran 895.000 euros, prop del 46% del pressupost i això permetrà contractar 95 aturats, un 28% més que l’any anterior. 

A més, s’ampliarà també la durada d’aquestes contractacions que, en molts casos, seran per un any sencer, el doble que fins ara.
En la mateixa línia, també es reforçaran els serveis d’Empresa i Emprenedoria de Vallsgenera, destinant-hi 198.000 euros, la qual cosa representa un increment del 28%. L’objectiu és continuar ampliant el suport a les empreses i emprenedors com a generadors d’ocupació i de riquesa, així com facilitar la implantació de noves inversions per consolidar el paper de Valls com a pol econòmic i industrial estratègic. 

Camp de Valls-Parc Industrial

En aquest punt, Vallsgenera i l’Ajuntament, amb la participació dels municipis més industrials de la comarca, continuarà impulsant durant el 2019 el projecte Camp de Valls - Parc Industrial de l’Alt Camp.

A la vegada, Vallsgenera reforçarà aquest 2019 els programes de formació, augmentat el pressupost a aquesta àrea fins als 520.000 euros, amb la previsió d’arribar a la xifra rècord de 279 persones, un 13,8% més. Es tracta de projectes de formació ocupacional vinculades a l’obtenció del certificat de professionalitat i que també tenen com objectiu la qualificació de les persones que es troben en situació d’atur.

En concret, es combina en molts programes la formació teòrica i pràctica que permet l’assoliment i el perfeccionament de les competències professionals, amb especialitats formatives que a més s’ajusten a les necessitats del mercat laboral.

 I és que l’objectiu és fer fer més fàcil la inserció laboral a les persones i donar servei a la demanda que generen les pròpies empreses.

Comentarios
Multimedia Diari