Más de Tarragona

3 Productes Gurmet que et suggerim

Diari de Tarragona

Whatsapp

1. EL CALAMAR

Un cefalòpode de textura i sabor exquisit

Ric en iode, calci i fòsfor, el calamar, típic de la costa mediterrània, és un cefalòpode molt apreciat i de primera qualitat pescat a una profunditat d’entre 20 i 30 metres. L’època de pesca comença a finals de setembre i s’utilitza la tècnica de potera. Una tècnica que requereix paciència i es realitza amb un instrument vertical amb una corona d’hams no mortals que es llença al fons del mar. Els pescadors surten després de la posta de sol i, amb l’ajuda de llums artificials se situen a una profunditat d’entre 20 i 30 metres. Des dels calamars a la romana fins a plats de calamars farcits de marisc, carn, bolets o verdures. A finals de setembre i principis d’octubre, molts establiments de la Costa Daurada celebren les jornades del calamar.

2. VILA - CLOSA CHARDON

El sabor fresc de la Terra Alta

Vi blanc de criança 100% chardonnay de la DO Terra Alta. Maceració pel·licular a baixes temperatures i fermentació parcial en dipòsit d’acer inoxidable i bótes de roure francès. Criança de 7 mesos amb les ‘lies’ i ‘batonagges’ periòdics. En boca és dens i untuós, fresc, amb un final llarg, afruitat i matisos de torrats. Al nas aromes de fruites tropicals i d’espècies dolces de la criança amb bótes.

3. MENJAR BLANC

Unes postres dolces típiques de reus

El menjar blanc són unes postres conegudes a tot Catalunya, però la peculiaritat de la recepta que s’elabora a les Terres de l’Ebre és que s’utilitza farina d’arròs en lloc de farina d’ametlla que s’empra al Camp de Tarragona, sobretot a Reus, on aquesta postra és un símbol local. El consum de menjar a blanc data de molt antic i està referenciat explícitament per escrit a l’època medieval, concretament al segle XIII. Avui en dia es pot trobar a les botigues un preparat natural en pols per a fer aquestes postres a casa i la majoria dels restaurants del Baix Camp l’inclouen a la seva carta.

Temas

Comentarios