Más de Noticias

3 Productes Gurmet per tastar aquesta setmana

Diari de Tarragona

Whatsapp

1. BUFATS DEL VENDRELL

Un dolç cruixent que enamora 

És un dolç fet amb avellanes, sucre, farina i clara d’ou, amb una aparença similar a un suflé endurit. D’aquí li ve la denominació ‘bufat’. Presenta una textura esponjosa, dura i fràgil i en la seva aroma hi destaca l’avellana. Per elaborar els bufats es barregen tots els ingredients, s’estén la pasta a sobre d’una taula, es talla a mà en forma de quadradets, es col·loquen en una safata i es fornegen. S’acostumen a menjar en les dates senyalades, sobretot durant l’estiu i les festes majors i ha esdevingut un producte de record per als visitants. Actualment és una de les especialitats dolces més identificatives del municipi del Vendrell.

2. GR-174 CASA GRAN DEL SIURANA

Vi negre jove amb criança

Molt fàcil de beure, obert i extraordinàriament viu. Concebut com a vi jove, elaborat amb garnatxa (40%) i carinyena (20%) i envellit parcialment en roure uns pocs mesos, i així se’ns presenta davant els nostres sentits: replet d’aromes i sabors primaris, amb molta fruita fresca i cruixent.

3. TONYINA ROJA

El protagonista de la cuina a l'Atmella de Mar

L’Ametlla de Mar compta amb una de les majors flotes pesqueres dedicades a la pesca de la tonyina roja. Aquest peix del Mediterrani es pot trobar a les cartes i menús de la majoria dels restaurants locals, ja sigui fregida, a la planxa o cuinada amb algunes de les més innovadores receptes. Les Jornades Gastronòmiques de l’Ametlla de Mar són l’aparador dels productes de la seva llotja i la protagonista és la tonyina roja. A finals d’abril i principi de maig, els cuiners de la vila, amb les seves tècniques tant tradicionals com innovadores, delectaran els visitants amb diferents menús.

Temas

Comentarios

Lea También