Más de Tarragona

Així queden els deu Consells Comarcals de la província

ERC s’imposa en sis, Junts per Cat en dos i el PSC en els altres dos. El PP perd set consellers i Ciudadanos en guanya sis

Diari de Tarragona

Whatsapp

1. ALT CAMP: JxC perd un seient. ERC tindrà la clau de la governabilitat

JxCat perd la majoria absoluta que tenia CiU en l’anterior mandat, en passar de 10 a 9 consellers. En canvi, ERC-AM puja de 3 a 5 i tindrà la clau de la governabilitat. De fet, aquest pacte ha estat el que s’ha produït a la capital de la comarca, Valls, en l’anterior legislatura, i tot apunta que es podria repetir en aquest mandat. El PSC perd un conseller, mentre que la CUP i Alcoverencs Pel Canvi mantenen els seus resultats, amb 2 i 1 representants.

2. BAIX CAMP: El PSC puja Esquerra i Junts per Cat arrasen

Al Baix Camp, ERC-AM és la força que ha obtingut més representants, amb 11, tres més dels que tenia, donat sobretot el bon resultat a Reus. D’aquesta manera passa per davant de JxCat, que perd dos i es queda amb 10, fet que li podria fer perdre la presidència de Joaquim Calatayud en aquest darrer mandat. Els socialistes guanyen un conseller i pujen fins als 6. El camí contrari de la CUP, que passa de 3 a 2, i del PP que baixa de 2 a 1. Ciudadanos i Ara mantenen els 2 i 1.

3. BAIX EBRE: Guanya ERC. Baixa el PSC i el PP desapareix

ERC s’imposa al Consell Comarcal del Baix Ebre. Amplia de 8 a 11 consellers la seva representació. És per primer cop la força més votada al Baix Ebre i desbanca Junts per Catalunya que perd dos consellers, de 10 a 8, tot i que els demòcrates també incrementen el nombre de vots a la comarca però perden representativitat. El socialistes perden dos consellers. Dobla la seva representació En Comú Guanyem. El PP surt i Ciudadanos entra a l’ens comarcal.

4. BAIX PENEDÈS: Tres consellers més. El PSC, el gran triomfador

El PSC és la gran triomfadora al Consell Comarcal del Baix Penedès. Els socialistes  guanyen tres consellers i obtenen 12. Tot i això, queden lluny de la majoria absoluta, situada en 17. L’altra cara de la moneda és JxCat, que passa de 10 a 8 consellers. ERC-AM, per la seva banda, incrementa dos membres, fins als 7. També Ciudadanos obté un nou conseller -3-, mentre que el PP i la CUP perden un cadascun i es quedan amb un únic representant al Consell.

5. CONCA DE BARBERÀ: La FIC, decisiva. Empat entre Esquerra i Junts

ERC-AM és la força amb més suports a la Conca de Barberà i guanya un conseller, tot i que empata a 8 amb JxCat, que manté els resultats. La FIC perd un representant i es queda amb dos membres, que s’albiren claus per formar govern. CP, la marca blanca del socialistes, continuarà amb un conseller.

6. MONTSIÀ: Junts es desploma. Majoria absoluta d’Esquerra

Al Montsià, ERC es consolida com a força hegemònica també al Consell Comarcal on tindrà majoria absoluta, amb 13 dels 25 consellers – el 43,37% dels vots i 53 regidors-. També al Montsià els republicans ultrapassen a Junts amb qui havien empatat a 9 conselleries l’últim mandat. Junts passa de segona a tercera força al Consell del Montsià, amb cinc consellers (12,36% dels vots), els mateixos que el PSC que se situa com a segona força.

7. PRIORAT: ‘Sorpasso’ a JxCat. Aclaparadora victòria d’ERC

Al Priorat, ERC-AM aconsegueix la majoria absoluta, després d’incrementar dos consellers -de 8 a 10-. A més, li pren el primer lloc a JxCat, que baixa de 9 a 7. CP i CUP conserven el representant que ja tenien.

8. RIBERA D'EBRE: Majoria absoluta. Esquerra es ‘menja’ Junts per Cat

Al Consell de la Ribera, ERC tampoc necessitarà pactes de govern perquè s’ha imposat amb la majoria absoluta de 10 dels 19 consellers. ERC passa a ser primera força a la comarca amb el 37,64% dels vots, i Junts per Catalunya pateix una important davallada, de 9 a 5 conselleries i de primera a segona força, amb el 23,38% dels vots. El PSC manté un con-seller, igual que la FIC. Tindrà una conselleria l’Agrupació d’Electors de la Ribera d’Ebre.

9. TARRAGPONÈS: Empat PSC-ERC. Sumen majoria els independentistes

El PSC és la candidatura amb més vots al Consell Comarcal del Tarragonès, tot i que empa-ta amb 9 consellers amb ERC-AM, que guanya quatre repre-sentants. JxCat perd dos con-sellers i es queda amb 7, i pre-sumiblement no mantindrà la presidència que ha ostentat Daniel Cid. Cs, CUP i En Comú Podem es queden igual i el PP cau de 3 a 1. Els escenaris de  pactes queden molt oberts, encara que les forces independentistes sumen majoria.

10. TERRA ALTA: El PP desapareix. Majoria simple per a Junts per Cat

Junts manté la majoria, en aquest cas simple, amb 9 de 19 consellers. Continuen així els resultats de l’antiga CiU a la comarca mentre ERC guanya 1 conseller i en tindrà 6 (27,91% dels vots). També milloren els socialistes amb 2 consellers. Es manté amb un conseller En Comú Guanyem i recuperen representació comarcal la FIC i l’Agrupació d’Electors. El PP perd un conseller, el de  100% Batea que no es presenta en aquests comicis.

Temas

Comentarios

Lea También