Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

‘Incerta glòria’ lidera les nominacions als Premis Gaudí

La pel·lícula d’Agustí Villaronga obté 16 nominacions seguida d’‘Estiu 1993’, de Carla Simón, amb 14

EFE

Whatsapp

Les pel·lícules Incerta glòria d’Agustí Villaronga, Estiu 1993 de Carla Simón i La llibreria d’Isabel Coixet, són les que han aconseguit més nominacions als X Premis Gaudí, segons van revelar ahir els actors Àlex Brendemühl i Nora Navas.

La pel·lícula d’Agustí Villaronga ha obtingut 16 nominacions. Segueixen en la llista l’òpera prima de Carla Simón Estiu 1993, amb 14, l’últim film d’Isabel Coixet La llibreria, amb 12, Tierra firme de Carlos Marques-Marcet, amb 11, Brava (Roser Aguilar), Abracadabra (Pablo Berger), La llamada (Javier Ambrossi, Javier Calvo), amb 3, i Júlia ist (Elena Martín) amb 2. 

De les 30 pel·lícules nominades, 12 d’aquestes han estat dirigides per dones. Els guardons es lliuraran el 28 de gener en una gala que presentarà l’actor David Verdaguer en l’Auditori Fòrum CCIB. En la categoria de Millor Pel·lícula competeixen quatre produccions en català: Brava de Roser Aguilar, Estiu 1993, Incerta glòria i La pel·lícula de la nostra vida, d’Enrique Baró i Ubach. A

Millor Pel·lícula En Llengua No Catalana estan nominades Júlia ist, La llibreria, La llamada i Tierra firme. En Millor Direcció, el premi es disputarà entre Agustí Villaronga (Incerta glòria), Carla Simón (Estiu 1993), Carlos Marques-Marcet (Tierra firme) i Isabel Coixet (La llibreria).

Les nominacions a Millor Protagonista Femenina són per a Laia Artigas (Estiu 1993), Laia Marull (Brava), Núria Prims (Incerta glòria) i Oona Chaplin (Tierra firme), i a Millor Protagonista Masculí: Antonio de la Torre (Abracadabra), David Verdaguer (Tierra firme), Marcel Borràs (Incerta glòria) i Ricardo Darín (Nieve negra).

1. ‘Incerta glòria’ - Agustí Villaronga

16 nominacions. En plena Guerra Civil, Lluís, un oficial republicà, destinat a un lloc temporalment inactiu coneix a una vídua de la qual s’enamora. Els actors Bruna Cusí i Marcel Borràs estan nominats en la categoria Millor Protagonista.

2. ‘Estiu 1993’ - Carla Simón

14 nominacions. Frida (Laia Artigas), una nena de sis anys, afronta el primer estiu de la seva vida amb la seva nova família adoptiva després de la mort de la seva mare. En ple camp, la nena haurà d’adaptar-se a la seva nova vida.

3. ‘La llibreria’ - Isabel Coixet

12 nominacions. En un petit poble de l’Anglaterra del 1959, una dona decideix, en contra de l’educada però implacable oposició veïnal, obrir la primera llibreria que hi hagi hagut mai en aquesta zona. La pel·lícula està nominada a Millor Pel·lícula En Llengua No Catalana, Millor Direcció i Millor Guió, entre altres nominacions. És una de les dotze produccions que competeixen i que han estat dirigides per dones.

4. ‘Tierra Firme’ - Carlos Marqués-Marcet

11 nominacions. Amb 38 anys, l’Eva tem que el seu rellotge biològic estigui a punt de parar-se per sempre, però la seva núvia Kat no vol que un nounat alteri l’existència lliure i despreocupada que viuen ambdues en un vaixell als canals de Londres.

5. ‘La llamada’ - Javier Ambrossi i Javier Calvo

3 nominacions. María i Susana són dues joves que passen l’estiu a La Brújula, un campament de monges. A la nit les joves fan ruta per les discoteques properes intentant no ser descobertes, fins que un dia se’ls apareix el mateix Déu.

6. ‘Brava’ - Roser Aguilar

3 nominacions. La vida de Janine sembla anar bé fins que sofreix un assalt i tot s’enfonsa. Tractant de fugir del seu turment interior, escapa al poble on ara viu el seu pare intentant ocultar les seves ferides. Lluny de trobar la pau, s’acostarà al seu costat més fosc.

7. ‘Abracadabra’ - Pablo Berger

3 nominacions. Carmen (Maribel Verdú), una mestressa de casa del barri madrileny de Carabanchel, descobreix un dia que el seu marit, Carlos (De la Torre), sembla estar posseït per un esperit maligne. Aquí comença una exhaustiva recerca per recuperar-lo.

8. ‘Julia Ist’ - Elena Martín

2 nominacions. Abans de marxar a Berlín d’Erasmus, el futur semblava molt clar per a la Júlia, una estudiant d’arquitectura. Un cop allà s’adona que no es coneix tan bé a si mateixa com pensava i que no té ni idea del que vol fer. 

 

9. ‘La pel·lícula de la nostra vida’ - Enrique Baró

1 nominació. «La cançó de l’estiu, la cançó de la nostra vida, com un raig que travessa les ferides», que cantava Joe Crepuscle, troba aquí la seva versió en cinema, transfigurada en pel·lícula d’estiu, la història de diverses vides que s’explica a si mateixa.

10. ‘Musa’ - Jaume Balagueró

1 nominació. Samuel Salomon, professor de literatura, no trepitja la Universitat des de la tràgica i inesperada mort de la seva nòvia. De sobte, la mateixa dona que apareix totes les nits en la seva ment és trobada morta en idèntiques circumstàncies.

11. ‘Nieve negra’ - Martín Hodara

1 nominació. Acusat d’haver mort el seu germà durant l’adolescència, Salvador viu aïllat a les muntanyes enmig de la Patagònia. L’arribada d’un altre germà i la seva dona per un tema d’herència, revifa el dol familiar adormit.

12. ‘Proyecto Lázaro’ - Mateo Gil

1 nominació. Als seus 32 anys, Marc Jarvis pateix una malaltia terminal. Li queda un any de vida. Justament ara que ell i Naomi han començat una vida junts. Incapaç d’acceptar el seu final, el Marc decideix criogenitzar el seu cos.

Temas

Comentarios

Lea También