Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Productes Gurmet que no et pots perdre

Diari de Tarragona

Whatsapp

1. LA GARROFA

Un aliment prodcedent dels horts egipcis

La garrofa és el fruit d’un arbre (‘Ceratonia siliqua’) lligat des de fa segles al paisatge de la costa mediterrània. Era utilitzada ja en època de l’antic Egipte com a endolcidor, i a Catalunya la van portar els romans. De la família de les lleguminoses, és una beina de color marró fosc que conté una polpa de sabor dolç que embolcalla les llavors. Aquestes beines es torren i es trituren per obtenir la farina de garrofa. El seu gran contingut en sucres no refinats i minerals, però, ha fet que s’hagi popularitzat el consum de la farina de garrofa com a substitut del cacau, fent un succedani de xocolata. Els darrers anys s’està reivindicant com a producte de la gastronomia catalana i inclús se celebren jornades de la garrofa.

2. LAFOU ELS AMELERS

Garnatxa blanca de la terra alta

LaFou els Amelers és un vi blanc de la 
DO Terra Alta elaborat pel celler LaFou. Aquest vi és un monovarietal de varietat garnatxa blanca.  Els seus grans procedeixen de vinyes velles de les 60 hectàrees de terreny que el celler posseeix. Aquests se situen a uns 400 metres d’altura, prop del municipi de Batea, on es localitzen les instal·lacions visitables del celler.

3. AVELLANA DE REUS

Denominació d’Origen protegida 

La Denominació d’Origen Protegida (DOP) Avellana de Reus protegeix les varietats negreta, paueteta, gironella, morella i culplana, tradicionalment conreades en una àmplia zona de les comarques tarragonines de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, el Tarragonès i la Terra Alta.
L’avellana de Reus és un fruit sec de qualitats gastronòmiques i alimentàries excepcionals, ideal per consumir a qualsevol hora del dia, sigui crua o torrada. També és un ingredient perfecte per a ser utilitzat en la cuina, en diversitat de plats o per a l’elaboració de salses i postres.

Temas

Comentarios