L’ANC i Òmnium Cultural perden la paciència

Les entitats sobiranistes demanen «unitat» a les forces polítiques davant del «desgavell» que, asseguren, estan provocant des del 21-D. La ANC convoca una concentració aquest diumenge per exigir l’acord de Govern

07 marzo 2018 19:35 | Actualizado a 23 mayo 2018 10:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural estan a punt de perdre la paciència amb els partits independentistes. 77 dies després de les eleccions del passat 21 de desembre, els representants de les entitats sobiranistes lamenten la lentitud de les negociacions entre Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP per acordar la investidura i formar Govern. 

Dilluns passat va ser la portaveu ebrenca de l’ANC, Irene Negre, qui va posar el crit al cel. «Mentre vosaltres no feu el que heu de fer i el que us vàreu comprometre a fer quan ens vàreu demanar el vot el dia 21D, el poble en paga les conseqüències» va tuitar Negre interpel·lant els tres partits després de rebre una sanció de 200 euros per part de la Generalitat intervinguda pel 155 pel tall de carretera no comunicat de la manifestació del passat 3 d’octubre. Així mateix, la representant ebrenca va afegir a Facebook: «No tingueu pressa per assolir acords, eh? Que estem en temps mort...». 

ANC: «És desesperant»
En la mateixa línea s’expresa el president de la ANC a Tarragona, Carles Gómez. «Ho veig tot amb molta desesperació. L’espectacle i el desgavell que estan donant és esperpèntic. Cal que es posin d’acord d’una vegada» reclama el dirigent sobiranista, qui lamenta que «tots pensàvem que els tres partits tenien clar quin era l’objectiu de les eleccions, però està clar que no és així».

En aquest sentit, Gómez considera que el pecat original «va ser no fer una llista única, ja que si hi ha tres caps hi ha d’haver tres barrets, i els partidismes prevaleixen per sobre dels interessos generals». 

Carles Gómez (ANC Tarragona): "L’espectacle que s’està donant és esperpèntic. El problema és no haver fet la llista única, ja que ara es prioritzen els partidismes"

Per tot això, l’ANC va demanar  ahir que la ciutadania es mobilitzi en la manifestació d’aquest diumenge a Barcelona per reivindicar un «Govern republicà» que avanci cap a la independència.

El vicepresident de l’entitat, Agustí Alcoberro, va concretar que l’Assemblea té l’objectiu que la mobilització serveixi per ratificar el compromís «defensat l’1-O i guanyat el 21-D». Alcoberro i el coordinador de Mobilització de l’organització, Francesc Cara, van explicar que a la concentració que pretén omplir les vies entre el monument a Colom i el parc de la Ciutadella –sota el lema ‘República ara’– donarà protagonisme a «herois anònims» que «se la van jugar» l’1-O i les setmanes posteriors.

«Més transparència»
També es mostren crítics des d’Òmnium Cultural. La seva presidenta al Tarragonès, Rosa Maria Codines, és clara: «Només demano unitat d’acció i acords transparents i clars. Hem d’anar tots a una i seguir treballant en la defensa del país» reivindica. 

Rosa Maria Codines (Òmnium Tarragonès): "Només demano unitat i acords transparents i clars per defensar el país tots a una"

Aquesta setmana, el vicepresident de l’entitat Cultural, Marcel Mauri, reclama «més confrontació transparent i menys baralles tàctiques avergonyidores entre partits» i considera que la «ciutadania que va defensar el vot l’1-O, que es mobilitza contra la repressió i per la llibertat de presos i exiliats» i que «va apostar per la independència el 21-D mereix més respecte».

D’altra banda, el dirigent d’Òmnium també demana no assenyalar «traïdors i covards» subratlla que «recuperar les institucions és urgent. Fem-ho ja».

Comentarios
Multimedia Diari