Torra demana un dictamen a la Comissió Jurídica Assessora per formar Govern

El president de la Generalitat pretén impulsar mesures legals davant el bloqueig institucional causat per l'Estat

23 mayo 2018 09:59 | Actualizado a 19 septiembre 2018 09:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Davant el bloqueig del govern espanyol a la formació del Govern de la Generalitat, que pot impedir la presa de possessió dels consellers i conselleres designats, el president Quim Torra ha demanat aquest matí un dictamen a la Comissió Jurídica Assessora per tal de trobar la via de publicació del decret de nomenaments al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

En aquest sentit, el president vol determinar les opcions per permetre la publicació, la presa de possessió i la formació d’un executiu català, i prendre la decisió que correspongui.

El president lamenta que el govern de l’Estat no hagi donat cap resposta a la carta enviada pel secretari del Govern, en la qual es demanava la justificació de la negativa de l’Estat a publicar el decret de nomenaments al DOGC.

Cal recordar que el termini donat a l’Estat per rebre aquestes explicacions era al llarg del dia d’ahir, atès que la presa de possessió està prevista per avui dimecres, dia 23 de maig.

Així mateix, el president de la Generalitat ha demanat que s’estudiïn les mesures legals que es poden emprendre contra el govern espanyol, donat el fet que la publicació del decret de nomenaments del Govern al DOGC és un acte degut que no hauria de patir cap interferència.

Els drets polítics de totes les persones designades per formar part del Govern estan intactes, i, per tant, no hi ha cap motiu que justifiqui que no puguin prendre possessió de la seva responsabilitat.

"El poble de Catalunya, en la seva totalitat, té dret a tenir un Govern. Només l’acció de l’Estat impedeix la formació del Govern i, per tant, perllonga la vigència de l’aplicació de l’article 155 i la consegüent suspensió de l’autogovern del país", diu el president.

Comentarios
Multimedia Diari