Cambrils posa en marxa un servei d’assessorament jurídic i fiscal per a entitats

La consultora Irene Borràs atendrà a les associacions cada dijous de 10 a 14 hores al Centre Cívic Les Basses

01 marzo 2018 18:36 | Actualizado a 02 marzo 2018 20:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Cambrils ha posat en marxa un nou servei d’assessorament jurídic, fiscal, econòmic i laboral per a entitats.

Des d'aquest dijous, la consultora Irene Borràs atendrà a les associacions interessades cada dijous de 10 a 14 hores al Centre Cívic Les Basses.

Aquest nou servei especialitzat dóna resposta a les necessitats de les entitats d’estar al dia davant dels canvis legals i fiscals i complementa i reforça el servei d’assessorament general que ja ofereix la tècnica de Participació, Núria Ferrando, de dilluns a dijous de 9 a 14 hores.

La iniciativa sorgeix de l’actualització del Pla de Dinamització del Teixit Associatiu de Cambrils, que s’està duent a terme en aquest moment. Precisament, aquest matí, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Participació, Ana López, i la consultora Irene Borràs, han explicat com i per què s’ha iniciat aquest període d’avaluació que ha de permetre enfortir, empoderar i acompanyar les entitats, i continuar avançant en el model del participació ciutadana i associacionisme de Cambrils.

L’alcaldessa i la regidora han destacat la riquesa del teixit associatiu cambrilenc i la importància de planificar per madurar i aprendre conjuntament.

En aquesta línia, han afirmat que el pla de dinamització no parteix de zero perquè des de Participació Ciutadana ja fa anys que es dóna suport a les entitats amb diversos serveis i recursos que ja porten molta trajectòria i que ha arribat el moment d’avaluar. És per això que l’Ajuntament ha decidit obrir un procés participatiu d’avaluació amb les entitats cambrilenques.

L’objectiu de la revisió és millorar el pla, adequant-lo a les necessitats i oportunitats actuals, i facilitar i disposar d’eines per donar suport a l’associacionisme amb instruments tècnics de millora organitzativa, assessorament i dinamisme associatiu.   

La consultora Irene Borràs ha explicat que treballaran amb les entitats propostes concretes i tangibles i ha posat com a exemple la Mostra d’Entitats.

“Després de 10 anys és un bon moment per recollir aprenentatges, repensar-la si s’escau i fer propostes innovadores”, ha afirmat. “La mostra ha tingut sempre una bona acollida i una gran participació però volem saber si estem fent la millor mostra que podríem fer”,  ha afegit Borràs.

 

Comentarios
Multimedia Diari