Cloenda del curs d'alfabetització a Creixell

Són 60 hores de català a les quals hi han assistit un total de 34 dones de nacionalitat marroquina de la localitat

20 febrero 2018 11:37 | Actualizado a 21 febrero 2018 12:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Avui dimarts dia 20, ha tingut lloc a la Biblioteca Municipal de Creixell "Bibliocreixell" l'acte de cloenda del curs d'alfabetització que porta per títol "LLETRES PER A TOTHOM".

Aquest curs s'ha realitzat amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, el Consell Comarcal del Tarragonès, l'Ajuntament de Creixell i el Fons Social Europeu-Unió Europea.

Es tracta d'un curs de català de 60 hores al qual hi han assistit un total de 34 dones de nacionalitat marroquina, totes elles residents a la localitat. Un 80% d'aquestes dones no estan alfabetitzades i totes elles han aprofitat el curs com a una oportunitat per aprendre a parlar i escriure en català.

Des de Bibliocreixell s'ha donat suport a aquest curs també per fomentar la participació d'aquest col-lectiu de dones marroquines de Creixell a altres activitats de la Biblioteca i també del municipi.

En total s'han lliurat 23 Diplomes d'aprofitament del curs i la resta certificats d'assistència per no haver computat el nombre d'hores exigit.

Les classes del curs les ha dut a terme la professora Assumpta Mañé de l'Associació de Professionals i Estudiosos en llengua i literatura catalanes (APELLC).

Les alumnes han estat molt motivades per aprendre i s'han mostrat molt interessades en continuar formant-se i aprendre el català.

A l'acte de cloenda hi ha assistit el Francesc Tarragona, director dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Treball, Afers Socials i Families de la Generalitat; Antonio López, del Consell Comarcal del Tarragonés; Pili Romero, primera tinent d'alcalde de l'ajuntament de Creixell; Francesc Sentís, regidor de cultura de l'ajuntament de Creixell; Maribel Pérez, directora de la Biblioteca Municipal de Creixell; i finalment, Sió Santaulària, de l'Unitat de Ciutadania i Cohesió del Consell Comarcal.

Comentarios
Multimedia Diari