L’Any Cardenal Vidal i Barraquer, carregat d’actes a Cambrils

L’Ajuntament presenta el programa que comptarà amb misses i conferències per donar a conèixer la figura del cambrilenc il·lustre

07 septiembre 2018 12:20 | Actualizado a 11 septiembre 2018 12:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Cambrils va presentar ahir el programa de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer. L’alcaldessa, Camí Mendoza; el regidor de Cultura, Lluís Abella; el comissionat de l’Any Vidal i Barraquer, Josep M. Panicello, i el tresnebot (net del nebot) del cardenal, Francesc Vidal-Barraquer, van desgranar els actes més destacats que es duran a terme fins al març de l’any 2019.

«Són sis mesos plens d’activitats que s’han encaixat dins les dates més representatives de la vida del cardenal», va apuntar l’alcaldessa. L’objectiu principal que es busca des del consistori és donar a conèixer la figura d’aquest cambrilenc il·lustre i donar veu a un personatge universal, silenciat durant molt de temps, que va defensar els valors de la pau, la concòrdia, el diàleg, la coherència i l’ús de la llengua catalana.

Els actes de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer es van iniciar el passat 15 de maig, una data que coincidia amb els 40 anys del retorn de les despulles del cardenal al municipi. En aquesta línia de programar actes assenyalats, Lluís Abella en va destacar tres que tindran lloc en les pròximes setmanes. El primer d’ells serà la Missa commemorativa del 75è aniversari de la mort de Vidal i Barraquer, que oficiarà l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, el 13 de setembre al Santuari de la Mare de Déu del Camí.

Concert de l’Escolania 

L’acte central es portarà a terme el 3 d’octubre al mateix Santuari amb la conferència «Francesc Vidal i Barraquer, cardenal de Catalunya», a càrrec de Josep Massot Muntaner, monjo benedictí de Santa Maria de Montserrat. A continuació, hi haurà el concert de l’Escolania de Concert. Per accedir al recinte es necessitarà una invitació que es podrà recollir a partir del 20 de setembre al Patronat de Turisme i al Centre Cultural i l’aforament serà limitat. A més, es prega màxima puntualitat, ja que no es permetrà l’entrada un cop s’iniciï la conferència. 

La tercera activitat destacada serà la missa, presidida per l’arquebisbe de Tarragona, que es celebrarà el 5 d’octubre a la parròquia de Santa Maria i que commemorarà el 150è aniversari del bateig del cambrilenc. La litúrgia comptarà amb l’actuació de la Coral Verge del Camí de Cambrils. 

Abella, que va mostrar la seva satisfacció per haver aconseguit un programa «molt potent», va explicar que algunes d’aquestes activitats formaran part del Cicle de Memòria de Tardor que organitza cada any el departament de Cultura i que enguany es centrarà en la figura del cardenal. Tant el regidor com l’alcaldessa van voler agrair públicament la «gran feina» que ha fet el comissionat, Josep M. Panicello, així com la col·laboració «molt important» de la família de Vidal i Barraquer, que també han participat en l’organització. 

Altres actes destacats són les diferents conferències que serviran per descobrir aspectes clau de la vida del cardenal. També es faran diverses exposicions, com per exemple, «Vidal i Barraquer: diàleg i coherència», a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils, i que es farà amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i l’Arxiu Nacional de Catalunya. 

Comentarios
Multimedia Diari