Miami Platja començarà al febrer a esborrar el tram urbà de la N-340

Amb una inversió de 4,5 milions d'euros es pretén transformar l'avinguda Barcelona (nom de l'antiga Nacional) per fases.

03 enero 2018 16:23 | Actualizado a 03 enero 2018 19:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La travessera de l’N-340 al nucli de Miami Platja, a Mont-roig del Camp (Baix Camp), patirà una profunda transformació en els pròxims mesos.

L’alcalde, Fran Morancho, ha anunciat que al febrer començaran els treballs per remodelar el tram de l’avinguda de Barcelona comprès entre la plaça Tarragona i l’avinguda de Cadis.

El projecte s’emmarca en el Pla de Barris i preveu una inversió de 4,5 MEUR que finançaran l’Ajuntament de Mont-roig i la Generalitat a parts iguals.

L’actuació inclourà un carril bici, espais per a terrasses de restauració i un parc, entre d’altres millores, que suposaran una veritable “transformació” de la zona, segons el batlle.

El pla, que es remunta al 2010, va quedar aturat per la crisi econòmica i haurà d’estar enllestit abans de finals d’any per garantir la subvenció de la Generalitat.

La remodelació de la travessera suposarà un canvi en l’estructura urbana del nucli de Miami, però “també en l’estructura social, pel que significa i el que ha significat durant molts anys”, ha assenyalat Morancho, que ha titllat de “caòtica” l’actual avinguda.

Les actuacions es concentraran en el tram que concentra una major activitat. “No serà la típica rambla, més que res perquè la plaça Major sempre ha estat l’avinguda Barcelona, on tenim el CAP i tots els serveis. Volíem que fos una cosa diferent”, ha afegit.

L’alcalde ha detallat que el projecte inclou la construcció d’un carril bici, espais perquè els bars i restaurants hi instal·lin terrasses, o un parc. A més, la secció dels carrils serà variable i no serà en línia recta. “Volíem que hi passessin moltes coses”, ha insistit el batlle. La zona on s’actuarà forma part d’un tram de tres quilòmetres que el Ministeri de Foment va traspassar al consistori. 

Ara, l’Ajuntament lluita per rebre els altres nou quilòmetres de l’N-340 que creuen el municipi. La condició per acceptar-los, segons ha subratllat Morancho, és que l’executiu espanyol hi porti a terme un “microasfaltatge” que els deixi en perfecte estat, atès que Foment ja no compensa els municipis econòmicament per aquestes transferències. 

Aquest mes està prevista l’adjudicació de les obres i l’inici dels treballs de la travessera es produirà entre mitjans i finals de febrer. El projecte s’ha d’enllestir abans del 31 de desembre per la normativa del Pla de Barris, per la qual cosa la zona estarà en obres durant la temporada alta estival. 

Procés participatiu per a un nou espai sociocultural

D’altra banda, Morancho també ha avançat aquest dimecres, en un esmorzar informatiu, la voluntat d’impulsar un procés de participació ciutadana per definir un nou espai sociocultural al poble de Mont-roig. El projecte, que ja té consignats 400.000 euros d’un pressupost que s’enfila al milió d’euros, es posarà en marxa properament. Aquest pla també integrarà el projecte de trasllat de l’Ajuntament de Mont-roig a la seva ubicació anterior.

Comentarios
Multimedia Diari