Un vermut per ‘Cap infant sense colònies’

L’Esplai Salou organitza diferents actes amb motiu del seu 40è aniversari. El d’ahir va ser en benefici de la Fundació Pere Tarrés

11 febrero 2018 10:26 | Actualizado a 11 febrero 2018 10:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«La vida a l’Esplai és diferent». Doncs, sí. Un ambient familiar, festiu i amb un toc carnavalesc és el que es respirava ahir al Vermut Solidari que el Grup Esplai Salou va organitzar amb motiu del seu 40è aniversari.
La plaça de la Pau va reunir més de 150 persones que van voler col·laborar amb la campanya ‘Cap infant sense colònies’ de la Fundació Pere Tarrés. «És la nostra fundació mare, aplega tots els esplais de Catalunya. És una iniciativa de la qual també ens beneficiem nosaltres i tots els nens del territori. És el primer any que fem un Vermut Solidari i ha anat molt bé», explica la responsable del Grup Esplai Salou, Gemma Martí. El 2017, el projecte va permetre becar 4.531 infants en situació vulnerable perquè poguessin anar de colònies i a casals d’estiu. 

Precisament les colònies són l’activitat per excel·lència de l’Esplai Salou. De l’1 al 10 de setembre l’entitat organitza aquesta sortida on participen els grups de totes les edats, des dels de P3 fins als adolescents de 4t d’ESO. «Som dels pocs esplais que anem de colònies tots junts. Creiem que és molt important que els petits aprenguin amb els grans i vegin quin és el futur de l’esplai», considera la Gemma. 

Però no tots els infants es poden permetre anar de colònies, «són 10 dies fora de casa, amb tot el que això implica, menjar, dormir, etc.», apunta la responsable de l’esplai. Les beques de la Fundació Pere Tarrés abonen gairebé el 75% del cost de la sortida a les famílies amb dificultats econòmiques. Els pares també tenen la possibilitat de fer el pagament fraccionat. 

En els últims tres anys, l’Esplai  Salou ha passat de tenir 80 nens a uns 120 aproximadament. Actualment són 30 els monitors que se’n responsabilitzen. Des de l’entitat expliquen que van notar molt la crisi però ara «sembla que les coses van millorant». 

40 anys educant en valors

Ja fa 40 anys que cada dissabte des de l’esplai treballen amb els més menuts valors com el respecte, la responsabilitat, saber escoltar, el treball en equip o la companyonia, en definitiva «els pilars fonamentals de la vida».  

«Fer 40 anys, personalment significa molt, des dels cinc anys que anava a l’Esplai. Veure que segueix evolucionant i segueix igual de viu o encara més, t’omple molt», assegura la Gemma, a qui sovint li pregunten per què dedica el seu temps lliure a fer de monitora sense cobrar ni un euro. Els nens tan sols paguen una quota anual simbòlica de 45 euros. «Costa molt explicar que cobrem d’una altra manera. Amb la rialla d’un nen, sabent que s’ho està passant bé o que t’agraeix el que fas amb una abraçada», explica. 

De fet, les celebracions d’aniversari ja fa dies que duren. Primer  amb un acte més íntim amb els nens. Després també van organitzar la Trobada d’Infants que va aplegar unes 800 persones dels esplais de les comarques tarragonines a Salou. Per a la setmana vinent preparen una gimcana per la ciutat i de cara al juny volen organitzar un dinar amb totes les persones que han passat per l’esplai en aquests 40 anys. Els actes de celebració s’acabaran amb les colònies al setembre.

Comentarios
Multimedia Diari