Una app per denunciar caques, plagues o males olors a Torredembarra

Els usuaris només han de fer una fotografia, situar-la al mapa i enviar-la. Totes les queixes tindran una resposta per part de l’Ajuntament de Torredembarra

05 marzo 2018 17:25 | Actualizado a 08 marzo 2018 12:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un banc trencat, brossa al carrer o un fanal espatllat. Els veïns de Torredembarra podran denunciar totes les incidències que es trobin a la via pública a través d’una nova aplicació per a mòbils que ja està en funcionament des d’ahir.

Amb l’app ‘Millorem Torredembarra’, que es pot descarregar gratuïtament des de Google play o Apple Store, els usuaris podran fer una fotografia de la incidència, situar-la en el mapa i enviar-la. La notificació arribarà a l’Ajuntament que intentarà resoldre el problema «tan aviat com es pugui», segons explica el regidor de la Via Pública i Manteniment, Valeriano Pino. 

Des del consistori s’enviarà sempre una resposta a totes les queixes a través del correu electrònic per tal que l’usuari sàpiga si s’ha pogut solucionar el problema i quan. Si es tracta d’incidències en àmbits privats i poden comportar l’obertura d’un expedient de disciplina urbanística, s’informarà al ciutadà si ha de dur a terme algun tràmit complementari. «L’aplicació ens permetrà millorar la comunicació entre la ciutadania i les regidories de Via Pública i Sostenibilitat», explica l’alcalde de Torredembarra Eduard Rovira.  

«Hi haurà un feedback més positiu i ràpid amb la ciutadania»

Aquest nou servei s’implementa a través del Programa Treball i Formació amb una subvenció de 103.900 euros pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. Amb aquest ajut es contractaran set persones, dues per dotze mesos i cinc per sis mesos. Quatre d’elles formaran part de la Brigada d’Intervenció Ràpida, per solucionar les incidències més urgents mentre que una altra serà l’encarregada de gestionar totes les queixes i derivar-les als departaments corresponents, com el de Via Pública i Manteniment i de Sostenibilitat. D’aquesta manera, segons Pino, hi haurà un « feedback més positiu i ràpid amb la ciutadania». D’altra banda, hi haurà dues persones que s’encarregaran de fer l’Auditoria de sensacions. La iniciativa, que ja es va dur a terme per primera vegada a l’Ajuntament de Manresa, consisteix a «preguntar a la gent que va pel carrer que és el que els molesta»,  segons expliquen des del departament de Sostenibilitat. 

Què molesta més als veïns

Durant un any i mig es faran 200 enquestes cada dos mesos en les 11 zones en què s’ha dividit el municipi. Es demanarà als ciutadans que puntuïn de l’1 al 4 una sèrie d’ítems depenent de si els molesten més o menys. Des del consistori volen que aquesta sigui una eina complementària que ajudi a ampliar el llistat de possibles desperfectes o qüestions a tenir en compte en l’aplicació mòbil. De moment ja són 90 les enquestes que s’han fet a Torredembarra. Segons les primeres dades s’observa que en cada zona les queixes són diferent i en general el que més molesta als veïns són les defecacions dels gossos juntament amb els coloms, residus al carrer o la falta d’arbres i papereres. 

L’ordenança de civisme de Torredembarra contempla sancions d’entre 60 i 1.500 euros per evitar que es llencin deixalles on no toca, o bé per aquells que no recullen les defecacions de gossos.

L’app ha comptat amb un pressupost de 7.000 euros i el seu manteniment són 30 euros mensuals. 

Comentarios
Multimedia Diari