ARCA continuarà com a protectora i s’instal·la en un nou espai d’Aldover

Després de perdre la gestió de la gossera de Tortosa al gener, la protectora ha buscat una nova ubicació per seguir portant a terme la tasca d’acollida i d’adopció d’animals, i assumeix la nova etapa «amb més força i valentia que mai»

05 marzo 2018 09:50 | Actualizado a 05 marzo 2018 10:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Al gener, l’Associació per al Refugi i Cura dels Animals de Tortosa (ARCA) va perdre la gestió de la gossera municipal, ara en mans d’El Corralet, que té múltiples denúncies obertes per suposat maltractament animal. Però, tal com va anunciar, ARCA no es vol quedar de braços plegats.

Ara, una quinzena de persones més un gran grup de voluntaris estan condicionant un nou espai que serà la futura protectora, al terme d’Aldover. L’objectiu és ben clar: seguir portant a terme la tasca d’acollida i adopció a tots els animals que ho necessiten. Està previst que d’aquí un parell de mesos el nou espai estiga llest, i se celebrarà la seua inauguració.

«Continuarem amb la nostra tasca després de 17 anys. Ara amb més força i valentia que mai», expressen al Diari Carmen Hierro, Susi Gómez i Maite Guallar. «Vam sentir molta tristor i molta ràbia quan vam haver de marxar. Sobretot per pensar en el que passarà ara amb els que han entrat, El Corralet. Moltíssima gent ens ha trucat espantada quan s’han trobat un gos abandonat: no volien trucar la Policia Local perquè el gos no anés allí», valoren.

En aquest sentit, des d’ARCA envien un missatge a tots els propietaris de gossos per tal que els xipen, ja que és obligatori i, a més, els col·loquen una petita placa amb un número de telèfon al collaret. «Costa molt pocs diners i pot servir moltíssim perquè, si es perd, trucaran al propietari directament i el gos no haurà de passar per El Corralet», expressen.

ARCA va aconseguir reubicar a través d’adopcions i acollides fins a 90 animals abans de marxar de les instal·lacions, per tal d’evitar que caiguessin sota la tutela d’El Corralet. Van rebre l’ajuda de moltes entitats com Engrescats, Delta Rescat, Acolama la Sénia, Gos i gat de Teià, Ampare de Móra d’Ebre i Hondjes en Katjes d’Holanda, a més de moltíssimes cases particulars directament. «Estem molt agraïts per tota l’ajuda que hem rebut i estem rebent», manifesten les membres d’ARCA.

L’1 de febrer, quan va arribar El Corralet a les instal·lacions, les va trobar completament buides d’animals. Ara, els membres d’ARCA i múltiples voluntaris estan preparant el nou espai, ubicat a Aldover, al camí vell d’Alfara (camí del Pedregal Negre). Per accedir-hi, cal creuar tot Aldover, prendre l’esquerra a una bifurcació, passar per sota d’un pont i seguir unes cintes de color verd penjades als arbres.

Gràcies al suport d’Hondes en Katgjes i Stichting SIS, dos protectores holandeses, l’associació ha adquirit uns terrenys de 5 hectàrees. ARCA també ha rebut l’ajuda econòmica de A Golden Home de Bèlgica, Tierheim d’Alemanya i una protectora anglesa.

L’espai es dividirà en 16 patis espaiosos i un mòdul de refugi per cada pati. Després també es condicionarà un espai especial per als gats. Tothom qui ho vulga pot contribuir apadrinant una porció de mòduls (un metre de tanca val 6 euros i una desena part d’un mòdul, 50). «És un espai obert a tothom qui vulga venir. Ens estan ajudant de forma voluntària ferrers, soldadors... per entre tots construir l’espai».
ARCA seguirà finançant-se gràcies als socis, al teaming, als donatius i a les fires.

Comentarios
Multimedia Diari