Batea construeix noves piscines, llar d’infants i casal jove

L’Ajuntament pressuposta en gairebé 1,5 milions d’euros un seguit de projectes d’equipaments municipals i de serveis públics que seran d’ús gratuït mitjançant el carnet Viu Batea

06 marzo 2018 11:25 | Actualizado a 07 marzo 2018 16:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les obres de les noves piscines descobertes de Batea avancen a bon ritme. La previsió és tenir-les llestes per aquest Sant Joan. El projecte ha tingut un pressupost de 300.000 euros. 

L’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, explica que era necessari canviar les piscines descobertes per remodelar tot l’espai del complex esportiu. «Era una piscina molt antiga i, juntament amb la nova piscina coberta i les pistes de pàdel, es crearà tot un espai nou, molt gran, de complex esportiu». La piscina descoberta infantil també serà més gran respecte la que hi havia abans.

La piscina coberta i climatitzada va estrenar-se la tardor del 2016. També hi ha una pista de pàdel des de fa un any, i la previsió és crear-ne més en aquest nou complex. El projecte de la nova pista de pàdel i el condicionament de l’entorn ja està redactat. Té un pressupost de 211.000 euros. La previsió és obrir les pistes de pàdel el mateix dia que les piscines descobertes. 

L’ampliació del complex esportiu inclou millores com la creació d’una terrassa a l’aire lliure i un nou bar-restaurant. «Estem redactant el projecte, que serà d’entre 200.000 i 300.000 euros», detalla Paladella. Aquest nou restaurant serà molt més gran que el bar que hi havia fins ara i inclourà un espai amb vidrieres des d’on veure el camp de futbol. 

Des de fa cinc anys que l’Ajuntament de Batea ofereix el carnet ‘Viu Batea’, amb el qual els empadronats, per només 30 euros a l’any, poden accedir de forma completament gratuïta a tots els serveis municipals, com el gimnàs, el cinema, les instal·lacions esportives, la piscina d’estiu o la nova piscina climatitzada. 

Fins aquí les obres relacionades amb el complex esportiu, però l’Ajuntament de Batea té altres projectes oberts per al poble com el de la llar d’infants. Tot just fa uns dies se n’ha aprovat el pressupost, de 400.000 euros. Podrà obrir de cara al desembre i és completament pública. Actualment la llar d’infants està ubicada al carrer Major i té capacitat per a 30 places. Ara s’ampliarà a 45. Però l’objectiu és dotar de millors instal·lacions la llar, de forma que aquesta es desplaçarà a tocar de l’institut i l’escola. 

«La voluntat és que tota la zona educativa estiga pròxima i es puguen utilitzar instal·lacions entre tots. Fer una educació conjunta, amb més interacció», explica Paladella.
En l’àmbit de la joventut destaca així mateix el nou casal per als joves, que també es podrà gaudir de forma gratuïta amb el carnet Viu Batea. El nou casal s’instal·larà a sobre del casal d’avis (a l’avinguda Terra Alta, vora el CAP). S’adequarà l’espai (hi ha un pressupost de 20.000 euros) i es disposarà d’entreteniment com futbolins, videoconsoles i wifi gratuït per als joves. «Volem fer-ho consensuat amb els joves, que siguen ells mateixos qui gestionen el seu espai».

Finalment, l’Ajuntament de Batea també canviarà la bàscula pública per una de més gran (tindrà un cost d’uns 35.000 euros), ja que l’actual s’ha quedat petita per a molts camions, i vol arranjar el camí que porta al cementiri (50.000 euros).

Amb tots aquests projectes, així doncs, l’Ajuntament invertirà vora 1,5 milions d’euros provinents de les arques municipals.

Comentarios
Multimedia Diari