Denuncien el Govern per l’estat d’un pont de l’AP-7

La Federació d’Associacions de Veïns d’Amposta critica la falta de manteniment

23 agosto 2018 08:54 | Actualizado a 27 agosto 2018 10:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Federació d’Associacions de Veïns d’Amposta ha presentat al jutjat una denúncia contra el Govern espanyol per la suposada manca de manteniment d’un dels ponts de l’AP-7 al seu pas pel municipi de Vinaròs (Baix Maestrat). 

L’entitat, que integra el moviment que reclama la gratuïtat dels peatges, vol que s’investigui la suposada deixadesa de funcions de l’administració estatal «al no defensar i vetllar per la seguretat dels ciutadans», en el cas de l’estat del pont sobre el barranc de Barbiguera. 

La denúncia, presentada pel portaveu Llorenç Navarro, va acompanyada de fotografies i vídeos on mostra l’estat dels fonaments de l’estructura, amb pilars descalçats sobre la llera, en un estat que consideren «deplorable»: «no reuneix les garanties de seguretat mínimes per als usuaris de la via», podent arribar a «posar les seves vides tot en perill davant un possible ensorrament», addueixen. 

El col·lectiu, en la seua denúncia, fins i tot demana que es paralitzi el trànsit fins que l’estructura no sigui reparada per tal d’evitar riscos.

La denúncia i les fotografies van ser compartides a través de les xarxes socials i des d’aleshores veïns d’Amposta i d’arreu del territori de les Terres de l’Ebre han comentat i compartit l’estat d’aquest pont, el qual es troba quan s’ha travessat la frontera amb Castelló.

Els veïns recorden que la manca d’inversió en infraestructures viàries pot produir víctimes mortals i contextualitzen la denúncia amb el cas del viaducte que es va desplomar recentment a Gènova, que va ocasionar més de 40 morts. 

També lamenten que el govern espanyol no hagi respost fins ara les preguntes sobre la situació d’aquesta infraestructura que va li va traslladar el senador de Compromís, Carles Mulet.

Pregunta al Senat
Ara, davant la denúncia per part de la Federació d’Associacions de Veïns d’Amposta, els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, preguntaran novament al Senat per l’estat d’aquest pont que creua el barranc.

Cal recordar que el moviment veïnal que ha presentat ara aquesta denúncia són part dels integrants del col·lectiu que talla de forma setmanal l’N-340 per exigir la gratuïtat de l’AP-7 davant l’alta mortalitat de la carretera nacional. 

El col·lectiu denuncia  des de fa tres anys l’alta sinistralitat a l’N-340, i critica les mesures de l’Estat per reduir-la, com la construcció de rotondes.

Des del maig s’han produït quatre accidents mortals al tram ebrenc de l’N-340 que s’han cobrat la vida de cinc persones. En dos dels sinistres hi va haver camions implicats. A aquests accidents cal afegir el que va tenir lloc el 16 de maig a Vinaròs al límit amb el riu Sénia i Alcanar: un xoc de quatre camions amb un mort. 

El moviment veïnal transversal «AP-7 Gratuïta Ja» es va tancar a la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre, a Tortosa, la nit del passat 12 d’agost, per exigir que es compleixin les promeses de gratuïtat de l’autopista AP-7.

Comentarios
Multimedia Diari