El nou complex esportiu de Tortosa ampliarà l’oferta d’activitats

La piscina entrarà en servei aquesta tardor, amb una nova ordenança per regular els serveis que es portarà a aprovació del pròxim ple

11 septiembre 2018 14:18 | Actualizado a 13 septiembre 2018 09:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tortosa encara la recta final de les obres de la primera fase del complex esportiu municipal, que es preveu que entri en servei aquesta mateixa tardor. Així, el govern municipal portarà a aprovació del proper plenari una nova ordenança per regular els serveis esportius municipals. 

Les actuals instal·lacions esportives ofereixen nedar lliurement i cursets de natació i activitats dirigides al gimnàs municipal. Amb la nova piscina s’incrementen els serveis amb entrenaments supervisats o assessorats, l’ús de sala de fitness, accés spa i ús i cursos de pàdel. 
Respecte als nous serveis de piscina, el nou complex permet que hi hagi natació lliure durant tots els horaris d’obertura, ja que es passa d’una piscina de 5 carrers a una de 10. 

A més, s’incrementen el nombre de cursets i la seva capacitat, oferint també com a novetat cursets per a nadons de 0 a 2 anys que es farà a la nova piscina d’aprenentatge de 12,5 metres. Així mateix, com a novetat, la piscina també estarà oberta en diumenges. Respecte a les activitats dirigides, s’incrementen les franges horàries així com el tipus d’activitat oferta, adaptant-se a les noves tendències.

La posada en marxa del nou complex també farà que es modifiqui l’estructura d’abonaments per ajustar-ho als nous serveis i facilitar-ne la gestió, segons remarquen l’alcaldessa, Merixell Roigé, i el regidor d’Esports, Joaquín del Pino. Així, es fixa un abonament complet infantil, jove, adult, gent gran i familiar, així com un abonament només per a ús de la piscina. També s’afegeix un abonament complet d’horari reduït que serà per potenciar les franges horàries amb menys usuaris i també per als usuaris que vulguin utilitzar el complex en caps de setmana. 

L’ordenança preveu aplicar un descompte del 15% a aquelles persones que acreditin família nombrosa, família monoparental, persones a l’atur o menor d’edat amb els progenitors en situació d’atur, persones amb discapacitat o pensionistes. 

Jornada de portes obertes
Segons detallen des de l’equip de govern, amb el nou sistema s’adapten també els preus, es creen paquets d’entrades i s’estableixen descomptes per a aquelles persones abonades. «A tall d’exemple, un abonament plata d’adult que incloïa accés lliure a la piscina i una activitat dirigida costava 42,58 euros al mes, amb el nou complex es converteix en un abonament complet que té un cost de 39 euros al mes i que inclou accés lliure a la piscina durant tota la jornada, accés lliure a totes les activitats dirigides i accés lliure al gimnàs», detallen des del consistori. 

L’alcaldessa ha avançat que es programarà una jornada de portes obertes perquè la ciutadania conegui les instal·lacions, un cop acabin les obres al barri de Ferreries. 

D’altra banda, es mantenen les activitats que no tenen afectació directa de les noves instal·lacions, com és l’escola municipal de gimnàstica rítmica, educació física per a centres educatius, i les activitats als barris i pobles, entre altres.

Les instal·lacions
El nou complex comptarà amb una piscina de 25 per 20 metres amb 10 carrers, una piscina d’aprenentatge, dues sales d’activitats dirigides, una sala de ‘spinning’ i una sala ‘fitness’. En una segona fase els serveis s’amplien a l’àrea de spa amb dues saunes i un vas d’hidromassatge, i quatre pistes de pàdel. 

Comentarios
Multimedia Diari