Els autors ebrencs i una selecció de 14 novetats per Sant Jordi

Una novel·la de Manel Ollé o un llibre de relats sobre la batalla de l’Ebre, darreres novetats

21 abril 2018 19:12 | Actualizado a 24 abril 2018 09:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fa unes dècades era impensable, però d’un anys ençà la celebració de Sant Jordi és una data assenyalada per promocionar les novetats editorials dels autors de les Terres de l’Ebre. 

Tot i que no es pot comparar amb les xifres de vendes d’altres autors catalans o estrangers, sí que és cert que darrerament hi ha hagut una important revifalla del conjunt de lletres ebrenques i molts lectors opten per, a més de comprar un llibre del panorama nacional o internacional, adquirir un exemplar d’un autor local, per contribuir a la riquesa cultural del territori.
Enguany es postulen com a preferits la nova novel·la del professor de català i escriptor Manel Ollé, L’escamot de la nit serrada, o un llibre col·lectiu de relats amb 21 autors del territori, Ebre, relats d’una batalla, quan enguany es compleixen 80 anys de la batalla de l’Ebre. 

Altres novetats a destacar són els complets llibres de filologia i etnologia de Carles Castellà, el darrer llibre de la consagrada Francesca Aliern o el de l’activista i periodista Xavier Garcia. També hi serà present Lo Cançoner. De la Terra de l’Ebre de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, i algunes noves publicacions en l’àmbit infantil.v

Novetats editorials:

L’escamot de la nit serrada
Autor: Manel Ollé
Editorial: Onada
Pàgines: 224
Preu: 18 €

Durant un vetlatori, Lluc i Guillem, dues persones que es coneixen de vista, s’aproximen gràcies a les confidències de fets viscuts amb decisió i coratge en moments difícils.

Ebre, relats d’una batalla
Autor: diversos
Editorial: Ebrejocs.cat
Pàgines: 271
Preu: 20 €

Llibre col·lectiu amb 16 històries sobre la batalla de l’Ebre escrites per  21 autors del territori. Properament també s’en crearà un joc de taula amb els personatges dels relats.

El tortosí del Baix Ebre i l’estàndard
Autor: Carles Castellà
Editorial: Onada
Pàgines: 520
Preu: 25 €

Una obra que descriu amb detall el català parlat a la comarca del Baix Ebre, poble a poble, fruit d‘una llarga investigació. Inclou llistats i mapes

L’illa de  Bembé 
Autor: Mercè Falcó
Editorial: Rosa d. Vents

A finals del segle XIX la Maria, una jove barcelonina de disset anys, es enviada pels seus pares a Cuba després de celebrar un matrimoni de conveniència amb un terratinent sucrer.

El sud de nou revisitat
Autor: Xavier Garcia
Editorial: Cossetània
Pàgines: 200
Preu: 16,50 €

L’autor viatja pels seus paisatges de preferència, les terres de l’Ebre, a la recerca del que ha quedat després d’allò que considera la devastació ecològica i econòmica.

Deslliureu-nos de qualsevol mal
Autor: Josep Pitarch
Editorial: Cossetània
Pàgines: 168
Preu: 13,70 €

Antonio Boet Mari, conegut com Flores, va ser un destacat anarquista de la CNT de llarga trajectòria en la Barcelona dels anys vint i principis dels trenta.

Darrere els seus talons
Autor: Francesca Aliern
Editorial: Cossetània

Narra la descoberta de l’amor per part del protagonista i el desig més pertorbador que l’atrapa sense remei. Una història que ens parla de la fugida cap a la llibertat.

Lo cançoner. De la terra de l’Ebre
Autor:  Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries
Editorial: Cossetània
Pàgines: 240

Recull de l’imaginari del grup, a través de més de 120 lletres de cançons i una historieta gràfica dibuixada per Iñaki Copoví.

Convivència d’aigües 
Autor: Zoraida Burgos
Editorial: La Breu 
Pàgines: 368
Preu: 20€

Aplega tota la poesia publicada i alguns poemes inèdits  per aquesta autora d’ençà del 1971. L’obra d’aquesta poeta era, malgrat la seva qualitat i vàlua, difícil de trobar. 

Ciutat de llops
Autor:  Andreu Carranza
Editorial: Columna 
Pàgines: 320
Preu: 19,50€

Un viatge inquietant per la Ribera en què el lector remuntarà les aigües a sobre d’un llagut amb l’oncle Passarius, l’Eban, l’Abiner, la Baikar, l’Ager i l’Aranko. El que amaga el riu no ho sap ningú.

Revolución
Autor: Esteban Martín
Editorial: Edicines B
Pàgines: 600
Preu: 21,90€

Un gran fresc sobre la Barcelona del segle XV i la revolta dels remenses. Una novel·la històrica amb personatges inoblidables que lluiten per les seves llibertats i els seus somnis.

Les Moles. Cocina y territorio
Autor: Jeroni Castell
Editorial:  Planeta

Un recull del què ha estat, és i serà Les Moles i la seua manera de viure i entendre la cuina, escrit pel xef i propietari del restaurant Jeroni Castell. 

No deixis mai de mirar el cel
Autor: Mique Esteve
Editorial: Columna

La clau per resoldre un assassinat passa sempre per fer la pregunta adequada. Comencem per la primera: qui va matar l’Imma Esparza? 

La cendra nostàlgica
Autor: Pau Millan Gutiérrez
Editorial:  Pere Galés

Obra poètica que esdevé un autoretrat dels abismes i les pors en què es mou l’individu dins d’una societat que topa amb l’essència reflexiva dels poetes. 

Comentarios
Multimedia Diari