La partida per als pressupostos participatius de Tortosa s’incrementa fins als 200.000 euros

Arrenca el nou procés de participació ciutadana per escollir en quines propostes l’Ajuntament invertirà aquesta xifra

02 marzo 2018 09:49 | Actualizado a 04 marzo 2018 16:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’any passat Tortosa va celebrar per primer cop un procés de pressupostos participatius. Ara, l’Ajuntament de Tortosa ha tornat a iniciar la campanya per aquest 2018. Aquest procés de pressupostos participatius atorgarà a la ciutadania de Tortosa la capacitat de decidir a què es destinaran 200.000 euros dels pressupostos municipals d’inversions del 2018. L’import es distribueix en 170.000 euros per a Tortosa ciutat, 15.000 per als Reguers i 15.000 per a Vinallop. Enguany hi ha hagut un increment del pressupost de 50.000 euros més respecte a l’any passat.
Ahir al vespre l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va fer la rendició de comptes dels Pressupostos Participatius del 2017 i va explicar en un acte obert a la ciutadania el procés de participació d’enguany.

D’entre les propostes escollides l’any passat i que ha realitzat l’Ajuntament al llarg dels últims mesos destaca la inversió d’eliminar barreres arquitectòniques al Centre (avinguda Generalitat amb Ronda Reus i Artur Anguera; carrer Argentina; Rambla Felip Pedrell; carrer Cervantes i carrer Cristòfol Despuig) i al barri del Temple (carrers Enric d’Ossó, Lamote de Grignon i Maria Rosa Molas). Aquestes actuacions van suposar una inversió de 53.600 euros.

Així mateix, ampliar l’skateparc al parc dels Països Catalans del barri de Sant Llàtzer va resultar ser una de les opcions més votades. La millora va necessitar 40.000 euros. Una altra actuació portada a terme gràcies al procés de pressupostos participatius de l’any passat va ser la instal·lació de punts d’alimentació oficials per a les colònies de gats que hi ha a la ciutat i que se’n fa cura de forma voluntària l’Associació Progat Tortosa (12.450 euros). També adquirir desfibril·ladors per disposar de més espais cardioprotegits va ser una altra de les propostes escollides (17.000 euros), entre altres.

En total l’Ajuntament de Tortosa va recollir l’any passat fins a 822 propostes, un dels millors resultats de tots els processos que s’han fet arreu de Catalunya.

Un cop ja executades totes aquestes actuacions, ara arrenca de nou el procés per a aquest 2018. Del 5 al 16 de març els tortosins podran elaborar i redactar les seues propostes d’inversions. Després, es podran debatre les propostes que hagin sortit per, finalment, poder votar-ne fins a tres.

Així, els ciutadans podran fer les propostes a través del formulari virtual que trobaran al web www.tortosa.cat o de forma presencial presentant una butlleta de propostes en paper a les oficines municipals del servei d’atenció a la ciutadania de l’Ajuntament de Tortosa i dels pobles de Tortosa, a la Biblioteca Marcel·lí Domingo i al Centre Cívic. Els criteris que han de complir les propostes són, entre d’altres, que siguen actuacions legals, d’interès general i de competència de l’Ajuntament, que tinguen la consideració d’inversions i que no tinguen un cost superior a les partides destinades als diferents nuclis. Cada ciutadà pot fer un màxim de tres propostes.

Des de l’ajuntament es demana que les propostes siguen detallades i concisses, que miren en el bé comú i siguen viables, i que incorporen la seua localització de la forma més acurada possible. I és que l’any passat fins a 300 propostes no van ser vàlides a causa d’alguns d’aquests motius.

Després de la redacció de propostes s’organitzaran sessions de debat, per tal de donar-les a conèixer i valorar-les. Finalment, tindrà lloc la votació. L’ajuntament està treballant perquè es puga votar telemàticament. Si més no, es podrà votar de forma física a l’Ajuntament de Tortosa, les EMD de Bítem, Campredó i Jesús i els pobles d’Els Reguers i Vinallop.

Comentarios
Multimedia Diari