Més de 27.000 alumnes inicien el curs a les Terres de l'Ebre el 12 de setembre

Enguany augmenten els alumnes de primària i secundària, però baixen els de cicle infantil

07 septiembre 2018 10:31 | Actualizado a 10 septiembre 2018 10:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El curs escolar 2018-2019 arrenca a les Terres de l’Ebre el 12 de setembre amb un total de 27.127 alumnes, 553 més que l’any anterior. Seguint la tendència arreu del país, l’increment més gran es dona en els cicles de primària (+38,9%) i secundària (+26,6%), mentre que es registra un descens d’un centenar d’alumnes en la incorporació als cicles d’infantil, motivat pel descens global del padró. El batxillerat i els cicles formatius mantenen estable el nombre d’alumnes de l’any anterior. 

Pel que fa al professorat, iniciaran el curs escolar al territori un total de 2.365 docents, amb un increment d’una desena de nous mestres i professors que ha estat possible gràcies a una partida extraordinària que hi ha destinat la Generalitat, segons ha destacat la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament les Terres de l’Ebre, Montserrat Perelló. 

A les quatre comarques de l’Ebre es compta amb 57 llars d’infants (11 amb plans experimentals), 72 escoles (38 de les quals rurals, englobades en 13 ZER), sis centres concertats, tres escoles oficials d’idiomes i 22 escoles de música. 

Entre les novetats del curs, hi ha dos nous cicles formatius de grau superior (un d’ells la reconversió d’un ja existent d’informàtica a l’Institut de l’Ebre de Tortosa, amb l’especialització amb ciberseguretat), o l’increment de cinc nous cicles de formació professional dual, amb el suport d’empreses del territori. 

Les classes arrencaran a Móra d’Ebre a l’espera de la remodelació de l’Escola Lluís Viñas, les obres de la qual s’iniciaran al mes d’octubre. Es tracta d’una llarga reivindicació de la comunitat educativa, ja que el centre té més de 70 anys i només havia estat objecte fins ara d’arranjaments puntuals. 

L’obra s’ha projectat de manera que es podrà dur a terme reubicant els alumnes en espais del mateix centre. Aquesta és la principal obra prevista per Ensenyament al territori, juntament amb l’ampliació de l’escola Sant Llàtzer de Tortosa. La suma de totes dues actuacions suposa una inversió d’1,6 milions d’euros. Ensenyament també ha finalitzat la reforma de l’escola Port-Rodó de Campredó, a la que s’hi han destinat un total de 431.797 euros. 

Durant l’estiu també s’han executat obres de reforma i millora en 26 centres de les comarques ebrenques, amb una inversió de més de 700.000 euros. Entre aquestes obres hi ha l’ampliació d’una aula a l’Escola el Marjal de les Cases d’Alcanar; la millora de la teulada a la Berenguer IV d’Amposta; la substitució de finestres i a les escoles de Flix i la Pobla de Massaluca, o obres de millora al pati de l’Escola Sant Roc de Paüls. 

Segons ha explicat Montserrat Perelló, l’aplicació de l’article 155 ha suposat alguns problemes i entrebancs, com el retard en la licitació de les obres previstes. A més, «alguna va quedar inicialment deserta pel poc temps previst per executar-la, tot i que finalment ha pogut tirar endavant», explica la directora d’Ensenyament. 

La Generalitat també està pendent d’informes tècnics per decidir si el curs es pot iniciar amb normalitat a l’escola de Godall o s’ha de reubicar temporalment els seus 28 alumnes, arran «d’unes esquerdes a l’edifici que s’han eixamplat aquest estiu», segons ha explicat l’adjunt a la direcció territorial d’Ensenyament, Marià Cano. 

Les últimes tempestes a la comarca del Montsià, amb pedregades incloses, també han comportat danys a la teulada de l’Institut Sòl de Riu d’Alcanar i l’Escola Carles III de Sant Carles de la Ràpita. 

Comentarios
Multimedia Diari