Reivindiquen que el desdoblament de l’A-68 siga per la Terra Alta

El Ministeri ha aprovat la Declaració d’Impacte Ambiental del projecte de l’autovia entre Fuentes de Ebro i Valdealgorfa. Davant d’això, la Cambra de Comerç de Tortosa demana que la via arribe fins a Gandesa i Móra d’Ebre

22 agosto 2018 08:49 | Actualizado a 22 agosto 2018 08:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Butlletí Oficial d’Estat va publicar el dilluns passat l’aprovació de la Declaració d’Impacte Ambiental que dóna llum verda a la tramitació per poder dur a concurs la redacció dels projectes i, posteriorment, la licitació de les obres de l’autovia A-68 entre Fuentes de Ebro i Valdealgorfa. 88,5 quilòmetres separaran Valdealgorfa quan l’A-68 fins al Mediterrani comenci a ser una realitat. Es tracta, així, de la via que unirà Saragossa amb el mar. 

Els diferents presidents de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa, fa més de vint anys que reivindiquen que el desdoblament d’aquest corredor des de Valdealgorfa fins al Mediterrani siga per l’actual carretera nacional N-420 (i no per l’N-232 de Castelló). És a dir, per Calaceit, Gandesa i Móra d’Ebre, i que tingui connexió directa a Gandesa, per la C-43 al Pinell de Brai i Tortosa, així com a Mora d’Ebre amb l’eix de l’Ebre C-12, tram de l’eix occidental Amposta-Lleida-França.

«El greu dèficit d’infraestructures que arrosseguem a les Terres de l’Ebre incideix negativament en la seua economia per atraure inversions, contrarestat per l’esforç que els seus empresaris per continuar sent competitius en els diferents mercats», exposen des de la Cambra de Comerç de Tortosa. «Ara és una bona ocasió per redreçar aquesta situació, ja que tenim responsables polítics del territori coneixedors d’aquesta problemàtica en llocs claus per aconseguir-ho. Aquest desdoblament seria una gran oportunitat per generar més activitat econòmica i per incrementar la productivitat de les nostres empreses», comenta el president de la Cambra de Comerç José María Chavarria.
La Cambra de Comerç de Tortosa defensa el desdoblament de l’A-68 per la Terra Alta i Ribera d’Ebre per revitalitzar aquestes comarques, i perquè és la línia més curta des de Valdealgorfa al corredor del Mediterrani.

Segons Chavarria, «perdre una oportunitat com aquesta pot costar a les nostres comarques un altre endarreriment i una altra generació perduda pel que fa a infraestructures bàsiques per al nostre desenvolupament. Ara caldrà veure si les forces polítiques de la nostra demarcació, independentment de les sigles, són capaços de reactivar aquesta reivindicació».

Consens polític
Ara s’ha aprovat el primer pas per a la construcció del tram de l’autovia A-68 entre Fuentes i Valdeargorfa. A partir d’aquí l’autovia es bifurca en dues carreteres, la de Tarragona i la de Castelló.

«Nosaltres no diem que no es faça la de Morella, però que la de Tarragona també siga una realitat. Si es treballa bé i els acords polítics s’alineen en defensa que l’autovia vagi a Calaceit per l’N-420 i d’aquí fins a Gandesa (per arribar després a Tortosa i a la Ràpita) tindrem més oportunitats. És el tram més curt i més econòmic, a més. Demanem consens polític a Espanya i a Catalunya per no perdre aquesta oportunitat».

Comentarios
Multimedia Diari