Roquetes aprova 6,4 M€ de pressupost, amb més inversió

Creix un 13,08% el capítol d’inversions, on destaca un nou rocòdrom, un nou ‘skate park’ i l’arranjament de la plaça del Raval de Cristo

05 enero 2018 17:42 | Actualizado a 10 enero 2018 00:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Roquetes ha aprovat el pressupost municipal per a l’any 2018, que s’eleva a 6,39 milions d‘euros, un 3,52 per cent més que l’any anterior. Els comptes han estat aprovats per la majoria de l’equip de govern, formada per ERC i PDeCAT i l’abstenció de la resta de grups municipal.

La regidora d’Hisenda, Tere Moreso, ha defensat dels pressupostos el seu accent social, el repunt en la política inversora, l’esforç en reduir l’endeutament i la congelació dels impostos i les taxes municipals.

Moreso destaca d’aquests àmbits el capítol d’inversions, que ha crescut un 13,08 per cent en relació a 2017. 

Les principals inversions són la provisió de 190.000 euros per a pagar els terrenys on està ubicat el nou Centre d’Atenció Primària, les obres de remodelació de la plaça del barri de la Raval de Cristo, la reforma exterior del casal Hort de Cruells, la construcció d’un rocòdrom, la construcció d’un skate park, un columbari al cementiri municipal, una màquina per a la neteja dels carrers del municipi, la renovació de vehicles dels serveis municipals i, finalment, una partida de 190.000 euros per a l’inici de la urbanització del carrer Constitució amb l’avinguda Diputació.

En el capítol de polítiques socials, els comptes per al 2018 incrementen l’aportació fins als 65.000 euros a les polítiques comarcals de serveis socials, l’increment del conveni al Patronat de Festes de 45 a 48.000 euros, i l’increment en 13.000 euros en un fons d’acció social, entre altres mesures. «En definitiva, destinem a partides socials un 3,31 per cent del pressupost», assenyala Moreso.

Ara bé, subratlla, existeixen altres partides que també actuen en la millora d’aquest àmbit com el manteniment de les escoles i, sobretot, de la biblioteca municipal, «que ja s’ha convertit en un referent», diu la regidora.

Això a banda, per cinquè any consecutiu, s’han congelat les taxes i tributs municipals i «hem continuat reduint l’endeutament».

Tot plegat, tanca Moreso, «per continuar treballant amb el nostre compromís d’assolir una ciutat cohesionada, integradora, solidària i emprenedora».

Estabilitat

El segon tinent d’alcalde i portaveu del PDeCAT, Josep Codorniu, ha valorat de manera positiva un comptes que, a parer seu, «aporten estabilitat». 

Codorniu ha destacat el capítol d’inversions i la col·laboració que s’estableix amb la societat civil per consensuar les mesures fins allà on sigui possible. «És el cas de l’arranjament de la plaça de la Raval. Tots érem conscients que era una necessitat. Hem treballat conjuntament amb l’associació de veïns i hem tirat endavant un projecte en comú».
Al seu torn, el portaveu del grup Entesa i Progrés per Roquetes, Josep Bertomeu, ha assegurat que els comptes són «manifestament millorables» en conceptes com «l’equitat i la justícia social». El regidor del PP, Joaquim Llopis, ha defensat, per la seva banda, la seva abstenció en positiu, malgrat que hagués volgut uns pressupostos més elevats.

Comentarios
Multimedia Diari