Sòl de Riu, un espai molt peculiar

La platja crea la frontera natural entre la Comunitat Valenciana i Catalunya, on la banda catalana pertany a les Cases d’Alcanar

28 agosto 2017 10:27 | Actualizado a 28 agosto 2017 10:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La platja Sòl de Riu és una de les més peculiars de les Cases d’Alcanar a causa de la seva ubicació. Aquesta forma la frontera natural entre Catalunya, tocant a Alcanar, i la Comunitat Valenciana, tocant al nord de Vinaròs. En aquest cas parlem de la banda catalana, pertanyent a les Cases d’Alcanar, ubicada al final de la seva costa i convertint-se en l’última platja del municipi. En ella trobem l’aiguamoll Sòl de Riu, format per una entrada d’aigua del riu Sénia

El riu Sénia desemboca al mar a través de la platja Sòl de Riu, i a la zona pertanyent a Alcanar hi trobem aquesta allargada entrada d’aigua, que queda separada del mar a través de l’espai de pedres que forma la platja. La banda pertanyent a Catalunya forma una petita platja, d’uns 80 metres de longitud, que rep el distintiu de platja verge a causa del seu alt valor natural i al paratge que l’envolta. 

La platja està composta per pedres i envoltada de roques i penya-segats que formen un preciós paisatge. Aquest contrasta amb la immensa vegetació que envolta l’aiguamoll del riu Sénia, creant, així, un lloc únic, que barreja les tonalitats del mar amb els verds de la natura del riu.

Per conservar el seu estat natural i el distintiu de platja verge, el lloc ha estat inalterat per l’acció humana i, per tant, no alberga cap tipus de servei. En arribar-hi hi ha una petita zona d’aparcament i uns cartells indicatius que et donen informació sobre el lloc. Aquests van ser instal·lats fa un parell d’anys, i contenen informació actualitzada sobre la localització del lloc, pictogrames amb informació sobre l’indret i les característiques tant d’aquesta platja, com de la resta que recorren la costa, en direcció a les Cases d’Alcanar.

Es pot accedir a la platja a través d’un curt caminet de terra, o d’unes petites escales també de terra, i en arribar veuràs directament a la teva esquerra el mar, i a la teva dreta l’aiguamoll, separats per la zona de pedres. Abans de baixar a la platja, podràs veure que la carretera que ressegueix la costa en direcció a les Cases d’Alcanar, té un camí habilitat per als vianants i un altre per a les bicicletes. Són molts els usuaris que es troben passejant per aquesta zona, recorrent la ruta amb bicicleta o, fins i tot, amb patins. 

Si segueixes aquest carril, veuràs que es tracta d’un passeig que recorre, des de dalt, el litoral de les Cases d’Alcanar, format per petites Cales de pedra i roca que estan envoltades de preciosos penya-segats. Si continues el camí, finalment arribaràs al municipi i trobaràs la platja més gran del lloc, que és la platja del Marjal, situada ja al nucli urbà.

La platja Sòl de Riu es troba ubicada a tan sols 2 km de les Cases d’Alcanar, un encantador poblet mariner que compta amb una variada oferta gastronòmica i d’oci, i on podràs trobar els serveis bàsics que necessitis, relativament prop de la platja. Des de les Cases d’Alcanar es pot accedir a la platja molt fàcilment tant amb cotxe com a peu, o amb bicicleta. El camí està perfectament adaptat i indicat.

Aquest distintiu de platja verge i la seva ubicació, aïllada i allunyada del nucli urbà, el converteixen en un espai molt tranquil i natural, de baixa ocupació, on els usuaris gaudeixen en especial de la bellesa i la peculiaritat del l paisatge, i de la seva calma. 

Sòl de Riu rep el guardó Platja Verge
La platja Sòl de Riu va rebre el passat any 2014 el guardó Platja Verge, atorgat pel Grup Ecologista de Tarragona i l’Ebre, GETE - Ecologistes en Acció de Catalunya. Aquest distintiu destaca les platges pel seu alt valor natural i paisatgístic, tant pel que fa a la flora, com a la fauna que hi habiten. Es tracta d’un símbol ecològic de reconeixement per aquelles platges que aconsegueixen un alt nivell de qualitat ambiental i un equilibri entre la utilització del recurs natural i el respecte a l’entorn. La platja Sòl de Riu conserva el seu estat verge, i això és el que atreu aquells usuaris que busquen tranquil·litat i envoltar-se d’espais naturals i allunyats dels nuclis urbans i de les massificacions de gent.

Comentarios
Multimedia Diari