Un nou acte vandàlic arrenca els llums led del Pont de l’Estat de Tortosa

L’Ajuntament i la Policia Local demanen la col·laboració de la ciutadania per identificar els autors d’aquesta nova bretolada

11 septiembre 2018 15:13 | Actualizado a 11 septiembre 2018 15:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Pont de l’Estat de Tortosa ha patit un nou acte vandàlic. La passada matinada, un desconeguts van arrencar part del cablejat d’il·luminació led que ressegueix les arcades del pont i que des de la seva reforma l’il·luminen de diversos colors, depenent de l’ocasió. La part afectada ha estat la més propera al barri de Ferreries, segons ha informat l’Ajuntament, qui ha fet una crida per trobar els responsables d’aquests nous danys a la infraestructura. «El govern municipal denuncia aquestes actituds i fa una crida a la col·laboració ciutadana perquè contactin amb la Policia Local si tenen coneixement dels fets i qui n’és l’autor o autors», remarca el comunicat. 

En els propers dies es preveu poder tornar a fixar la il·luminació al seu lloc de manera que no es pugui tornar a arrencar. 

No és el primer cop que el pont sobre l’Ebre, rehabilitat des de fa un any, pateix actes vandàlics. El passat mes de maig l’Ajuntament de Tortosa també va alertar que s’havien produït danys en el patrimoni i el mobiliari urbà, que en aquella ocasió van afectar la barana del pont, així com per altra banda, el Fortí d’Orleans. En el cas de la fortificació es van valorar en 3.000 euros. 

Pel que fa a la barana del pont, els autors van desmuntar en un primer moment un tram de cinc metres de la il·luminació instal·lada. Després de l’avís d’una ciutadana a la Policia Local, operaris de l’Ajuntament van fixar provisionalment l’esmentada il·luminació. Però poques hores més tard algú la va tornar a malmetre de forma intencionada. Així, de moment aquesta il·luminació  està fora de servei. 

El sistema d’il·luminació decorativa a les baranes i les arcades del Pont de l’Estat, que pot esdevenir de diferents colors, és una de les millores que es van introduir en la rehabilitació i reforma de la infraestructura, duta a terme per l’Ajuntament amb diversos retards i que es va finalitzar tot just fa un any, amb una inversió de més d’un milió d’euros. 

Comentarios
Multimedia Diari