Xelín, preciós paratge de roca

Pertanyent a l’Ametlla de Mar, aquesta petita platja alberga una gran bellesa en un entorn natural i tranquil que atreu els seus usuaris

28 agosto 2017 08:56 | Actualizado a 28 agosto 2017 09:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La platja de Xelín forma part de la franja litoral de l’Ametlla de Mar. Aquest municipi costaner alberga un enorme tresor amb les seves precioses platges, racons idíl·lics d’aigües cristal·lines, envoltats d’un paratge preciós. En aquest cas, parlem de la platja de Xelín, que compta amb un encant especial, i és que és la considerada com la més bonica de totes. Està consolidada com una de les 10 millors platges de les Terres de l’Ebre. 

Una petita platja de 120 m de longitud i 20 m d’amplada, en la que gaudiràs de la tranquil·litat, enmig d’un entorn natural format per roques on neixen preciosos pinars i matollars. En ella hi trobem una combinació de còdols i petits rocalls, ideal per a tots aquells que prefereixen les platges de pedra i fugen de la sorra.

És el cas de la Teresa, procedent de l’Ametlla de Mar, que assegura que aquesta platja li agrada molt, precisament perquè no hi ha sorra. Hi ve gairebé tots els dies a passar l’estona, ja que el mar li agrada molt. Ara que la seva neta té vacances, la porta amb ella. També afirma que li agrada perquè és un lloc molt natural i una de les platges on sol haver-hi menys gent. «És una de les meves preferides de l’Ametlla», corrobora la Teresa.

El mateix explica la Patricia, procedent d’Alacant: «el fet que sigui de pedra, per nosaltres és millor, ens agrada més que la sorra». Solen venir-hi cada any perquè els agrada molt el lloc, afirmen que és una platja molt tranquil·la, agradable i on s’està molt còmode. A més a més, el lloc és preciós i per banyar-s’hi està molt bé.

Eduardo, procedent de l’Ametlla de Mar, ve a aquesta platja amb la seva filla petita, Elena, d’uns 4 anys. Assegura que la freqüenten des de fa molts anys, ja des d’abans que hi naixés la nena. El que més els agrada de la platja és que surts net, gràcies al fet que és de pedra. Eduardo corrobora que la platja és molt agradable, i s’hi troba molt a gust per venir amb la nena. «És cert que de seguida toques fons, però crec que amb els nens a l’aigua has d’estar sempre atent, tant si és plana com si no, així que per nosaltres no és cap problema», assegura l’Eduardo. Ens explica que és una platja on, en aquesta època, sempre sols trobar-hi gent, però tot i això, ells estan molt a gust i tranquils, i els hi agrada molt.

La platja es troba ubicada entre el municipi de L’Ametlla de Mar i la urbanització de les Tres Cales. Exactament, està situada a 1,2 km del centre de l’Ametlla, un poble de pescadors amb una exquisida gastronomia. Un municipi que potencia la promoció dels productes de qualitat de la seva llotja i ofereix la gastronomia calera en una gran varietat de restaurants.

Segons explica la Isabel, procedent de Barcelona i que es torba estiuejant a l’Ametlla de Mar, «és un poble encantador, molt tranquil, molt familiar, i on es menja molt bé. Per nosaltres és un paradís».

El camí que ens porta des de la població fins a la platja està envoltat completament de naturalesa. En arribar-hi, hi ha una àmplia zona de terra per poder aparcar de manera gratuïta el teu vehicle, entre els arbres, que et faran ombra. Un cop deixem el vehicle, el camí que baixa fins a la platja és molt còmode, ja que està format per una rampa, per tant no hi ha problema perquè hi accedeixin les persones amb mobilitat reduïda.

L’Ametlla de Mar alberga una gran bellesa en el fons marí
A la mateixa platja de Xelín podrem gaudir de divertides activitats d’oci aquàtiques, ja que el fons marí de la costa de l’Ametlla de Mar és preciós i val la pena explorar-lo. Una de les activitats més concorregudes és l’snorkel, a través del qual, amb unes ulleres i un tub per respirar, gaudiràs d’una ruta que et permetrà descobrir la flora i la fauna que s’hi amaguen sota l’aigua. Una altra de les activitats que també atreu molt els usuaris és la pràctica del caiac.

Tot i això, la platja de Xelín és un lloc molt natural que no compta amb cap tipus de servei gastronòmic ni lloguer de material per a les activitats d’oci. Però, al torbar-se situada molt prop de l’Ametlla, no hi ha problema, perquè en uns minuts estaràs al nucli urbà i tindràs accés a tot tipus de serveis gastronòmics i d’oci. Al mateix municipi trobem ‘l’Ametlla Diving’ on podràs gaudir de la gran experiència del teu baptisme de submarinisme. Es tracta d’immersions a poca profunditat, guiades per un instructor que t’acompanya en tot moment, i amb una preparació prèvia. Una de les millors maneres, juntament amb l’snorkel, per explorar el fons marí de l’Ametlla.

Comentarios
Multimedia Diari