El mal temps frena les vendes durant ‘Les botigues al carrer’

Els comerços valoren positivament la campanya, però asseguren que «els clients no han sortit amb les mateixes ganes a comprar»

07 marzo 2018 05:39 | Actualizado a 07 marzo 2018 05:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El mal temps que enguany ha acompanyat la divuitena edició de ‘Les botigues al carrer’, la més llarga celebrada fins al moment, ha frenat les vendes durant la campanya comercial, tot i que les sensacions des de l’organització han estat positives pel que fa a  l’afluència de clients que s’han passejat per les botigues de la capital del Baix Camp. 
La presidenta del Tomb de Reus, Gemma Molner, explicava ahir al Diari que «tot i que la campanya d’aquest any ha estat meteorològicament accidentada, les sensacions han estat bones entre els participants». «Quan vam decidir allargar la iniciativa dos dies més, ho vam fer amb la intenció de compensar la desfavorable previsió del temps, la qual cosa en alguns casos ha donat bon resultat», confirma Gemma Molner.

Però l’estratègia d’allargar ‘Les botigues al carrer’ fins a sis dies (enguany s’han celebrat el 28 de febrer i l’1, 2, 3, 5 i 6 de març) en altres casos no ha tingut l’efecte desitjat, tot i valorar la proposta positivament. «El balanç en línies generals de ‘Les botigues al carrer’ és positiu, tot i que any rere any veiem com les vendes i els establiments que participen van disminuint», explica Jordi Figueras, propietari de Minimum. 

Durant els dies de la campanya, els comerços han ofert descomptes de fins al 70%

Aquesta situació, segons el seu parer, «fa que no s’incentivin les ganes de comprar durant els dies que dura la campanya comercial i que afluixin les vendes a poc a poc». 
El propietari considera que el mal temps ha estat un factor que ha jugat en contra de la campanya comercial. «El temporal ha fet que la gent no sortís amb les mateixes ganes a comprar que en edicions anteriors», assegura Jordi Figueras. Per aquesta raó, creu que «haurien de sortir més comerços al carrer i d’aquesta manera la gent vindria amb més ganes». Seguint aquest argument, considera que «si volem lluitar contra les grans superfícies, hem de fer fort el centre comercial de la ciutat». 

Per la seva banda, des de l’establiment de moda October, la María José comenta que «aquest any no ha estat tan bo com anys anteriors, tant pel temps com pel temporal de neu». De totes maneres, ressalta que «el fet d’haver allargat dos dies més la campanya ha contribuït positivament a mantenir l’afluència de clients, tot i que no s’han registrat més vendes». «Durant ‘Les botigues al carrer’ els clients miren molt els articles i al mateix temps també entren a la botiga per veure la roba de temporada», assegura la María José. Emfatitza que «altres anys, durant la campanya, trèiem al carrer articles rebaixats, però aquesta vegada hem hagut d’oferir promocions de roba de temporada perquè les peces rebaixades ja les havíem tornat». 

Fins a l’últim dia
Tot i aquestes fluctuacions, molts clients van aprofitar l’últim dia de la campanya comercial per fer les darreres compres. Aquest és el cas de l’Enric. «Ja feia dies que havia vist aquestes sabates i, com que el temps ha millorat, m’he decidit a comprar-les», explica aquest jove. L’article estava rebaixat un 40%. 

Per la seva banda, la Maite s’emportava ahir una jaqueta amb un descompte del 30%. «El preu abans de la promoció era de 70 euros, en canvi he pagat 49 euros», assegurava. 
Durant ‘Les botigues al carrer’ els descomptes han arribat fins al 70% en tot tipus d’articles. «Calçat, roba, electrònica, estètica, perfumeria, joguines, òptica... El teixit comercial que enguany ha participat ha estat molt variat», destaca la presidenta del Tomb de Reus. 

Comentarios
Multimedia Diari