No hi ha temps a perdre a Prades

Turisme. La vila vermella multiplica la població durant els mesos d’estiu. Desenes d’activitats conviden a gaudir de la natura, el paisatge, la cultura i la gastronomia

01 septiembre 2018 14:06 | Actualizado a 01 septiembre 2018 14:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La vida a Prades fa un gir de 180 graus durant els mesos d’estiu respecte a l’hivern, que és fred i la neu n’és protagonista cada any. Amb un cens de 650 habitants, a l’estiu la localitat pot veure incrementada la població en 6 o 7 vegades, fins a superar les 4.000 persones, entre veïns, gent de pas i turistes que s’allotgen en algun dels establiments (entre hotels familiars, cases rurals, allotjaments turístics, càmping de 4 estrelles o cases de fusta sobre els arbres i domes per veure les estrelles) que sumen una capacitat hotelera de prop de 1.000 persones. 
«Em vaig enamorar profundament de Prades i sempre he tingut la necessitat de pujar a gaudir-ne», confessa el Cesc. Afegeix que «mai m’han fet sentir foraster, i possiblement això em va fer decidir per emprendre una petita aventura aquí dalt». Amb aquesta inquietud, ha impulsat aquest estiu els apartaments de lloguer turístic Cal Trumfo i el restaurant Tretze Pams, a la plaça Major, que es caracteritza per una cuina de la terra, amb productes de proximitat. 

«Els mesos d’estiu, de dilluns a diumenge a Prades no es para, i a l’hivern els caps de setmana sempre hi ha una festa per celebrar. L’Ajuntament no s’està quiet i fa bellugar als veïns del poble i a la gent de fora». 


«Creiem que Prades i el seu entorn són uns llocs amb moltes possibilitats. Són d’aquells indrets que t’estimes i que hi veus que són un diamant en brut», explica el Cesc i assegura que «ens agradaria ajudar a donar vida al poble durant tot l’any». Sobre això, destaca la professionalitat de tots els establiments de restauració i allotjament que «lluiten i fan que cada cop vagi pujant el nivell de qualitat, a més dels professionals d’altres sectors, lligats a l’economia del poble, que també són gent compromesa».

Tant a l’hivern com a l’estiu, la plaça Major és el cor de Prades. Els qui van o venen després de recórrer els camins, senders i pistes de l’entorn, els qui se citen per esmorzar o dinar o els qui volen prendre la fresca troben en aquesta plaça el caliu de la vila vermella. El símbol més característic, i de ben segur el més retratat, és la font renaixentista de pedra vermella. Tothom passa per la plaça Major.
No hi ha temps a perdre a Prades. Des del Concurs de Gossos Tofonaires fins a la Fira del vi i el cava, passant pel Concurs de Gossos d’Atura, el Festival Internacional de Música Clarinet, les jornades de la reina Margarida de Prades, la Festa de la Patata al setembre, sense oblidar desenes i desenes d’actes i activitats, que omplen el calendari de la vila vermella durant els mesos de calor. «A l’estiu, Prades és molt diferent. A l’hivern hi estem molt bé perquè ens encanta la muntanya, i a l’estiu gaudim de l’ambient que hi ha i fem noves amistats», assegura l’Adriana, veïna de la vila vermella. Afegeix que «s’organitzen tota mena d’activitats perquè la gent que vingui a Prades se’n vagi contenta i torni l’any que ve».
La bicicleta o els bastons per fer senderisme són imprescindibles. «El turisme esportiu és un dels grans atractius, cada vegada més hi ha gent que ve a Prades a dormir, com a inici de la seva ruta, quan abans era una parada en el seu itinerari», explica el tècnic de Turisme, Carlos Marzo.

A banda de les activitats, el patrimoni històric de Prades també és un altre dels centres d’interès del municipi. El campanar ofereix una panoràmica privilegiada, un visita que des d’aquest estiu s’inclou en el recorregut turístic per tot el poble, a més de l’església de Santa Maria la Major, les restes del castell, i la possibilitat d’afegir una visita a l’ermita de l’Abellera. Una proposta que acaba amb un tast de productes de la terra al Centre d’Interpretació de les Muntanyes de Prades.

Tant a l’hivern com a l’estiu, la plaça Major és el cor de Prades. Els qui van o venen després de recórrer els camins, senders i pistes de l’entorn, els qui se citen per esmorzar o dinar o els qui volen prendre la fresca troben en aquesta plaça el caliu de la vila vermella.


L’Albert és fidel a Prades. «Cada estiu venim amb la família per gaudir del poble, la natura i el temps», comenta. «Vaig descobrir Prades pels meus sogres que venien des de feia molts anys. Em va fascinar, perquè és un poble molt tranquil, hi ha moltes possibilitats si t’agrada la muntanya i la natura. A més, a la plaça Major sempre hi fan alguna cosa, ja sigui un concert, una activitat per la canalla, etc.», afegeix.

L’Anton és de Reus, però la seva dona de Prades. Hi tenen una casa familiar. «Venim sobretot a l’estiu, i a l’hivern els caps de setmana. Durant els mesos de calor hi ha molta gent, i a l’hivern és una meravella davant de l’estufa, el pa torrat, l’allioli... És el cel», assegura l’Anton i recorda que «els mesos d’estiu, de dilluns a diumenge a Prades no es para, i a l’hivern els caps de setmana sempre hi ha una festa per celebrar. L’Ajuntament no s’està quiet i fa bellugar als veïns del poble i a la gent de fora». 

Comentarios
Multimedia Diari