'Reus, Ciutat de la Música 2018', sense programació ni pressupost definit

El govern crearà una taula d'experts que ajudarà a definir els actes 

06 marzo 2018 14:33 | Actualizado a 11 marzo 2018 16:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La preparació del programa d'actes de 'Reus, Ciutat de la Música 2018' arrencarà d'aquí “unes setmanes” amb una reunió de la comissió d'experts i la creació de diverses comissions encarregades d'organitzar l'esdeveniment. Operaran tant en el vessant intern com l'extern. Per ara, "el govern ja està  duent a terme reunions periòdiques amb algunes de les entitats, perquè cadascuna d'elles pugui dir la seva".

Tot plegat, ha estat anunciat per l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i la regidora de Cultura, Montserrat Caelles aquest dimarts en roda de premsa. Tot i no tenir encara una programació definida, actes de l'any de la Cultura com el FAR, el Vermusic i el cicle de Música als barris tindran cabuda a la iniciativa.

Tots  aquests esdeveniments formen part del "llegat aconseguit amb la capitalitat de la Cultura", segons paraules pronunciades per Pellicer. També ha afegit que molts dels projectes que "no es van arribar a dur a terme l'any passat i que pertanyien al vessant musical, es duran a terme enguany".

La creació de diverses comissions formades per a l'ocasió, seran les encarregades d'organitzar el gran esdeveniment

A tall de novetat, 'Reus Ciutat de la Múscia' acollirà  l'espectacle del portuguès Rodrigo Leao al desembre amb motiu de l'aniversari dels deu anys del mitjà Reusdigital.cat. Pellicer i Caelles també han detallat els objectius i línies de treball que serviran per tancar la programació, potenciar una esponzorització amb el suport d'empreses públiques i privades i establir-se com a "un punt de referència cultural al sud de Catalunya".    

Pel que fa al finançament del projecte, tot i haver marcat una dotació municipal de 175.000 euros, l'Ajuntament resta a l'espera de l'aprovació dels pressupostos i les possibles ajudes d'ens privats i públics.

Malgrat no tenir comptabilitzada la quantitat de propostes rebudes per la 'Reus, Ciutat de la Música 2018', Pellicer i Caelles han matisat que se sabran més detalls “un cop ens reunim amb la taula d’experts. També comptem amb la complicitat de la Diputació de Tarragona i tenim un acord amb Vermuts Miró", ha esmentat Caelles.

El projecte pretèn agrupar tant actuacions innovadores com d'altres més populars i ja existents a la capital del Baix Camp. "Volem continuar creixent amb la cultura. Amb entitats tant importants com la Banda Simfònica de Reus, Associació de Concerts de Reus, Camerata XXI o iniciatives tant potents com el festival de blues i jazz. Volem arrelar la música a les escoles i, en definitiva, potenciar un dels eixos promoguts per la capitalitat cultural l'any passat", ha declarat Pellicer. Per ara, tant la regidora Caelles com Pellicer han remarcat que "acollirem tot tipus de propostes. No hi ha límit, en un principi".

Molts dels projectes que "no es van arribar a dur a terme l'any de la cultura i que pertanyien al vessant musical, es duran a terme enguany"

En aquesta línia, Caelles ha volgut lligar tota l'energia i ganes de treballar amb el projecte amb la presentació del logotip i el cartell, elaborat per OVNI Comunicació, i ha descrit la composició de color lilós, com a una imatge "feta a mida". "El color a nivell simbòlic vol dir que no tenim cap por. Reus serà l'aparador de la música a nivell local, però també en un context ampli", ha expressat la regidora de Cultura.

El projecte musical ha estat també descrit per la regidora Caelles com a una aposta "amb programació viva que  servirà per cercar talent". D'altra banda, 'Reus, Ciutat de la Música 2018' agermanarà  la col·laboració d'altres regidories com ara la de Participació Ciutadana i Transparència, la de Benestar Social i la de d'Ensenyament i Política Lingüística.

Aprofundir amb tots els eixos de la capitalitat

De cara al futur, l'alcalde Carles Pellicer preveu aprofundir amb altres esdeveniments tots els eixos de la capitalitat cultural. "Tant si l'any que ve seguim al capdavant del govern com si no, voldrem seguir potenciant cadascuna de les temàtiques de la capitalitat. Sabem que la cultura és potent i seguirem promovent el gran escenari que tenim a Reus", ha dit Pellicer.

 

 

 

Comentarios
Multimedia Diari