Reus

Reus "prohibeix" als coloms beure a les seves fonts

L’Ajuntament pretén controlar la població d'aquestes aus i millorar les condicions higièniques dels sortidors

La regidoria de Via Pública de l’Ajuntament de Reus, a través de la Brigada Municipal, ha iniciat els treballs d’arranjament i millora de diverses fonts ornamentals de la ciutat per evitar la presència d’aus i millorar-ne la salubritat.

L’actuació s’emmarca en la campanya permanent de control de la població de coloms a la ciutat. Aquesta actuació consistirà en posar impediments a les fonts ornamentals perquè els ocells no hi puguin beure, amb el doble objectiu de millorar les condicions higièniques dels sortidors i de minimitzar la presència d’aus a la ciutat.

L’alcalde, Carles Pellicer, ha afirmat que el govern municipal és “conscient de les molèsties que els coloms generen a la ciutadania” i ha assenyalat que treballen de forma transversal, amb la implicació de diverses regidories, per resoldre la problemàtica.

Els treballs d’arranjament de les fonts s’aniran executant de manera gradual i consisteixen en petites millores adaptades a les característiques de cada element, com el rebaixat o l’alçat dels vasos d’aigua, o la instal·lació de materials metàl·lics lliscants per impedir l’accés dels animals a l’aigua.

Les obres tenen un pressupost de 42.634,42 euros i es faran als sortidors ornamentals de fins a vuit punts de la ciutat. 

Aquests treballs se sumen a les diferents actuacions que l’Ajuntament porta a terme per controlar la població d’aus com la captura mitjançant gàbies i xarxades, sistemes sonors per espantar les aus, vols amb falconeria, instal·lació de xarxes a les fonts, retirada de nius, prova pilot amb un dispensador de pinso anticonceptiu i tancaments d’obertures en immobles.

En aquest sentit, la regidoria de Medi Ambient i Ocupació posarà en marxa una campanya de sensibilització, dirigida a la ciutadania, i en especial al sector de la restauració amb terrasses, per buscar la complicitat dels veïns en el control de la població de coloms.

Sigue navegando