Roba Estesa, Brams, Albercocks i Vivèrrids, a les Barraques de Reus

Enguany les Barraques mantindran el model tot i que busquen reinventar-se incorporant noves activitats com xerrades o concerts infantils

07 marzo 2018 21:25 | Actualizado a 11 marzo 2018 16:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les Barraques de Reus tindran lloc del 20 al 23 de juny, en el marc de la Festa Major de Sant Pere. Com ja va passar l'any passat, el primer dia no hi haurà concerts, i la música anirà a càrrec exclusivament de les entitats. El segon dia, el dia 21, serà el torn d'activar l'escenari principal, amb els grups del Reussona i també les populars Roba Estesa, que tancaran la nit. 

Els dies 22 i 23 la configuració del cartell encara s’està acabant de treballar. Amb tot, està assegurada la presència de Brams, del bergadà Titot. També el grup de Cambrils Vivèrrids actuarà al Parc de la Festa. Albercocks, grup de versions de les cançons més populars de les pel·lícules de Disney, pràcticament ha assegurat la seva presència a les Barraques. 

Les Barraques busquen reiventar-se tot i que enguany no es canviarà el model

La Coordinadora de Barraques té nou president, Toni Bergadà. La seva idea és intentar recuperar l’esperit originari de les Barraques, barrejant els concerts i la festa amb propostes com xerrades o conferències. «D’aquesta manera es podria garantir que la gent anés abans al Parc de la Festa, escoltés un conferenciant o participés en un taller i després es quedés a sopar, abans de gaudir dels concerts». A més, Bergadà apunta que una de les seves propostes és fer «un concert infantil, cap al vespre», que també permetria allargar la jornada a les Barraques. 

No són les úniques propostes de la Coordinadora, que també apunta a que caldria fer un sopar de germanor entre totes les persones que participen de les Barraques. «Treballem colze a colze durant molt de temps, però durant els dies de feina al Parc de la Festa mai tenim l’oportunitat de sopar junts i ho fem cadascú a la seva barraca». Amb tot, Bergadà és conscient que «aquests canvis no els veurem d’avui per demà», i que podrien veure’s en els propers anys. 

Dotació extraordinària
Aprofitant l’esdeveniment ‘Reus, Ciutat de la Música 2018’,  la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, vol invertir de forma extraordinària en la programació musical dels darrers tres dies de Barraques. Assegura que «encara no tenim determinada la partida, però volem que un projecte tant important com aquest pugui tenir el seu impacte a les Barraques».

Caelles afirma també que «la voluntat és poder fer una proposta potent per alguna de les jornades de Barraques». I afegeix: «des de la taula d’experts que ha d’ajudar a configurar la programació del ‘Reus, Ciutat de la Música 2018’, traslladarem les propostes a la Coordinadora de Barraques, que serà la qui finalment qui triï el que més s’ajusti a les seves necessitats. 

De fet, la Coordinadora manté la seva línia de treball i ja ha tancat els primers grups de música que actuaran a les Barraques d’aquest proper Sant Pere. La voluntat dels organitzadors és presentar el cartell de forma multitudinària,en una vermutada popular, en els propers mesos.  
 

Comentarios
Multimedia Diari