Un certamen que prestigia els cursos d’FP

Dos alumnes de cicles formatius de grau mitjà de l’Institut Baix Camp han estat premiats a la competició Catskills en els oficis d’infermeria i informàtica

08 julio 2018 11:47 | Actualizado a 08 julio 2018 11:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’alumna Sara Ferré de l’Institut Baix Camp de Reus, del Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) de Cures auxiliars d’Infermeria, va guanyar ja fa uns mesos el primer premi a la competició Catskills a l’skill número 41, és a dir, Cures Auxiliars d’Infermeria i Atenció sociosanitària. Per la seva banda, i del mateix centre educatiu reusenc, Adrià Ardila del CFGM d’Informàtica va obtenir el primer premi en la seva especialitat.

«És el primer cop que optem a dos primers premis de diferents disciplines després de participar diversos anys al campionat de formació Catskills i n’estem molt orgullosos, ja que el propi certamen prestigia la formació professional»,  reconeix el director de l’Institut Baix Camp, Josep G. Lluís Queralt. Catskills és el campionat de Catalunya de formació professional on els alumnes d’ensenyaments professionals d’arreu del territori català competeixen en 33 oficis (skills) relacionats amb els estudis que estan cursant.

Aquest esdeveniment de la formació professional, que es va celebrar durant el 7 i el 14 de juny a l’Institut Salvador Seguí de Barcelona es va emmarcar dins els skills, competicions que tenen l’objectiu de promoure la formació professional de manera autonòmica, estatal i mundial.

Els dos estudiants representaran Catalunya a l’SpainSkills durant el febrer i març del 2019

En aquesta competició, de forma individual, quinze alumnes, un per cada centre participant, havia d’atendre i realitzar educació sanitària a diversos actors que simulaven ser pacients amb problemes de salut en el cas del cicle d’Auxiliars d’Infermeria i Atenció Sociosanitària; i, d’altra banda, desenvolupar un web senzill en un temps determinat en el cas del cicle d’Informàtica. Abans de poder participar en el certamen, però, els alumnes van passar abans per unes proves de triatge al mateix centre.

Sara Ferré va ser, doncs, l’alumna seleccionada a l’Institut Baix Camp Skills, celebrat el març entre l’alumnat de Cures del propi centre. «Aquest miniskills va consistir en el processament d’una sèrie de casos que havíem de preparar d’un dia per l’altre, tot seguint els protocols i procediments adequats. Qui va obtenir la millor puntuació, passava a participar al Catskills», diu emocionada. «El profitós d’aquestes proves és que acostumen a desenvolupar la improvisació del participant, activa l’imaginari per la resolució de problemes», afegeix el tutor Sanitària, Daniel Andreu.

Ferré, de fet, representarà Catalunya en la competició a nivell estatal, SpainSkills, que es farà a Madrid entre el febrer i el març del 2019. «Si guanyés el campionat estatal podrà participar a l’europeu i al mundial, l’Europeskills i el WorldSkills», diu Andreu. En la mateixa situació es troba l’Adrià Ardila.

 «Havia de desenvolupar un web de turisme rural en cinc hores amb una plataforma determinada. Malgrat arribar una mica tard a la prova, vaig controlar  els nervis. No era una tasca complexa, però era molta feina concentrada, suposava certa pressió», resumeix Ardila. Malgrat tot, el professor que l’ha tutoritzat, Eduard Sorita, aporta que «Ardila va ser prou autònom a la prova. Quan acabem el cicle fem una prova de síntesi que s’aproxima a aquests reptes. Això ajuda».

Comentarios
Multimedia Diari