Tarragona

Conèixer l'Antàrtida desde el saló d'actes del Col·legi Sant Pau de Tarragona

66 alumnes parlen per videoconferència amb militars i científics de la base Gabriel de Castilla, situada a 12.054 quilòmetres d'aquí

Un total de 66 alumnes de primer i segon de la ESO del col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona han pogut conèixer de primera mà diversos aspectes de l'Antàrtida.

Aquesta experiència ha sigut possible mitjançant una vídeoconferència realitzada aquesta tarda a les 15.15 hores amb la base Gabriel de Castilla, situada a l'illa Decepció. Entre l'escola i la base 12.054 quilòmetres de distància.

Imatge dels científics espanyols a la pantalla de l'auditori de l'escola tarragonina. FOTO: DT

Actualment hi ha 13 militars i quatre científics que desenvolupen projectes d'investigació i que els alumnes tarragonins han pogut preguntar i descobrir en primera persona.

Des de la matèria de Geografia i Història, han tingut l'oportunitat de xerrar amb els científics destinats allà i que els han mostrat la tasca desenvolupada per Espanya a l'Antàrtida i fins i tot han pogut ensenyar-los el campament des de fora.

Un dels alumnes preguntant als científics des del saló d'actes de l'escola.

L'expectació entre els nois i noies era màxima al connectar amb la base a les 15.15 hores d'aquest dimecres 7 de març, hora espanyola, 11 del matí a l'Antàrtida.

El projecte cívico-militar que es fa amb el contigent desplegat en aquesta base espanyola a l'Antàrtida compleix tres dècades i l'objectiu és difondre els valors i les experiències d'aquests militars i científics, amb alumnes de tota la geografia nacional.

A Tarragona, l'únic centre on s'ha celebrat aquesta videoconferència ha estat en aquesta escola concertada.

Sigue navegando