Tarragona

EN DIRECTE: La Diada Castellera a Tarragona per l'11 de Setembre

Els Xiquets del Serrallo descarreguen el tercer 2de7 de la seva historia

La Diada Nacional de Tarragona ha començat puntual al Pla de la Seu, davant la Catedral de Tarragona, i la Colla Jove ha encetat la diada. El castell de sortida dels liles ha sigut el 9d8, castell que enguany el fan a quasi totes les plaçes, pero aquest cop el pis de terços estava bastant obert.

Imatge del 9d8 de la Colla Jove. Pere Ferré

Els segons en obrir la diada han sigut els Castellers de Sant Pere i Sant Pau que han escollit el 3d8 com a castell de sortida. Aquesta estructura, que ja van fer dissabte a La Pobla de Montornés, es el numero 14 de la temporada que descarreguen.

3de8 dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau (font: Tarragona Cultura)

Els Xiquets del Serrallo han sigut els 3ers i han executat un 5d7 força be de mides pero a la descarregada l’han hagut de treballar ja que la part del 3 s’ha anat tancant. Aquest 5d7 és el segon que descarreguen aquesta temporada.

Imatge del 5de7 dels Xiquets del Serrallo. Twitter

Els quarts i els ultims en tancar la primera ronda han sigut els Xiquets de Tarragona amb el 3d8. La diada d’avui es la primera amb la nova Junta gestora que dirigira la colla a nivell tecnic fins a final de temporada. 

Imatge del 3de8 dels Xiquets de Tarragona. Twitter

La Jove de Tarragona a segona ronda han descarregat el 3d9 amb folre, un castell que no els hi ha supossat cap tipus de problema.

Els de la camisa verda han escollit el 5de7 a segona ronda. El castell compost no ha supossat cap problema per als del Barri Cooperativista.  El 5de7 dels de Sant Pere i Sant Pau, ha sigut l’onzé que descarreguen aquesta temporada

5de7 dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau (font: 3 Rondes)

A segona ronda ha arribat el plat fort de la diada. Els del barri del Serrallo plantaven el 2de7, el segon de la temporada i el tercer que descarreguen a la seva historia. El castell s’ha descarregat amb una defensa espectacular en que el pis de terços s’ha anat obrint. 

2de7 dels Xiquets del Serrallo, el tercer del seu historial. Twitter

Per tancar la segona ronda, els Xiquets de Tarragona han descarregat el 4de8 que ha tingut males mides en tot moment i una de les rengles del castell ha quedat força baixa. 

4de8 dels Xiquets de Tarragona (font 3Rondes). Twitter

Per tancar la ronda de castells, la Colla Jove de Tarragona ha fet el 5de8, castell perfecte i que demostra el domini absolut que tenen amb aquesta estructura, ja que enguany ja porten 9 5de8 descarregats i 4 5de9 amb folre descarregats. 

Imatge del 5de8 de la Colla Jove de Tarragona. Twitter

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau a tercera ronda han fet el 4de7 amb el pilar, en que el castell al pis de terços en realitat era el pis de quarts d'una futura estructura de 8 pisos. 

4d7 amb el pilar dels Castellers de SAnt Pere i SAnt Pau (font 3Rondes)

Els Xiquets del Serrallo per tancar la ronda de castells han escollit el 3de7 amb el pilar, pero l'han hagut de desmuntar. Els de la camisa ratllada per la seva banda han realitzat el 5de7.

5de7 dels Xiquets de Tarragona (font 3Rondes)

En ronda de repetició els Xiquets del Serrallo han descarregat el 3de7.

3de7 dels Xiquets del Serrallo (font Tarragona Cultura)

Ja a la ronda de pilars, la colla jove han sigut els encarregats de tancar la diada amb el pilar de 7 folre.

Pilar de 7 amb folre de la Colla Jove. Twitter

Als pilars de comiat, la Colla Jove ha fet 4 pilars de 4 i un pilar de 5, Xiquets del Serrallo pilar de 5, Xiquets de Tarragona un pilar de 5 i 2 pilars de 4 i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau amb Vano de 5.

Sigue navegando