El sentiment es viu al cós del bou

Un turista francès visita Tarragona des de fa tres anys perquè diu que «aquestes festes són millors que les de Sant Fermí»

16 agosto 2018 08:57 | Actualizado a 16 agosto 2018 09:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

En Magí és veí del carrer Cós del Bou, té 5 anys i ahir va viure el moment més important de la seva vida. Era el Maginet de les Timbales, un dels protagonistes de la Cercavila de l’arribada de l’aigua de Sant Roc.

Els seus pares, la Yoli i en Jaume, l’acompanyaven al costat. En Magí estava a gust, però el seu somriure va durar fins que va detonar el canó que encapçalava la Cercavila. Però el Maginet de les Timbales anava preparat amb taps a les orelles. 

El d’ahir va ser un dels actes més multitudinaris de les festes de Sant Roc. Els veïns van a buscar l’aigua a un mas pròxim a la Platja Llarga i quan el carro arriba a l’altura de la Diputació, la Cercavila el recull per desfilar pels carrers de la Part Alta.

Altres dels participants de la processó van ser l’esbojarrada Mulasseta de Torredembarra, gegants i nanos, les pubilles i les seves dames i el Ball de Bastons de Tarragona. 

Entre els capgrossos es trobava el Nano Caleto, un personatge típic del barri que es deia Domingo Lloveres i que treballava a l’ONCE. El fotògraf i president de l’Associació Cultural de Sant Roc, Josep Ferrer –més conegut com a Fervi– recordava ahir, abans de començar la Cercavila, que «a mi en Caleto em portava a veure el Nàstic».

Les festes de Sant Roc tenen el seu origen durant una epidèmia de pesta. Els veïns del Cós del Bou van prometre que si se salvaven, ho celebrarien.

L’any vinent, les festes celebraran els seu 175 aniversari. La Silvia Ferreres, vicepresidenta de l’entitat, destaca la implicació tant de veïns com de comerços del barri, que fan possible que les festes de Sant Roc siguin de les més estimades pels tarragonins. 

També pels de fora. És el cas d’un noi francès que des de fa tres anys visita la ciutat per assistir a les festes de Sant Roc. Segons explica, ha viatjat arreu del món i ha participat de moltes festivitats. «Per mi, les festes de Sant Roc són millors que les de Sant Fermín», assegura. 

Amb l’agulla de l’àvia

La Meritxell, la Laia i l’Ariadna, totes de 17 anys, també van ser protagonistes de la Cercavila d’ahir. Eren la pubilla i les seves dames. «Feia més de deu anys que no em vestia de catalaneta. Però enguany em fa especial il·lusió. Si el meu avi, que vivia en aquest carrer, en veiés, se sentiria molt orgullós de mi», assegura la Meritxell Fà, qui presumia d’una agulla de la seva àvia.

Igual que la Meritxell, molts veïns viuen les festes de Sant Roc des dels sentiments. I això es nota. Avui és el dia fort de la festa, marcat per l’Anada a l’Ofici, el concert vermut i el correfoc.

Comentarios
Multimedia Diari