Tarragona

Instal·laran caixers automàtics a una dotzena de pobles petits

L’acord entre la Diputació i CaixaBank aproximarà ciutadans, empreses i organismes públics a l’Administració i els permetrà realitzar gestions financeres sense desplaçar-se

Els veïns de 12 municipis petits del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre podran realitzar els seus tràmits tributaris amb BASE, l’organisme autònom de la Diputació de Tarragona, sense haver-se de desplaçar. 


Un acord entre la Diputació de Tarragona – BASE, CaixaBank i els 12 municipis permetrà instal·lar caixers automàtics d’última generació a Aiguamúrcia, Albinyana, Almoster, El Montmell, Garcia, Godall, La Torre de l’Espanyol, Paüls, Pratdip, Puigpelat, Vilaplana i Vinebre. Es tracta de municipis que en l’actualitat no disposen de cap dispositiu d’aquest tipus. D’aquesta manera, la Diputació i CaixaBank s’uneixen per oferir un servei públic fent més accessible l’administració de BASE al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. 


En concret, l’acord consisteix en la instal·lació de dispositius d’última generació “Punt Groc” a espais municipals o a altres indrets d’ús públic. A més, des dels dispositius de CaixaBank, veïns, empreses i organismes públics podran fer altres gestions amb tota facilitat, com per exemple, treure diners o realitzar transferències, entre molts d’altres.


El conveni, que han signat el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana; el president de BASE, Joan Piñol, i els alcaldes i representants dels 12 municipis preveu que CaixaBank, la Diputació de Tarragona-BASE i cada ajuntament assumeixen a parts iguals el cost de cada caixer. Per la seva part, CaixaBank aportarà la tecnologia i es farà càrrec de la instal·lació i manteniment dels dispositius, els municipis facilitaran l’espai físic i vetllaran pel seu bon ús i BASE ha adaptat tot el seu sistema de pagament perquè sigui efectiu a través d’aquest sistema.


Aliança estratègica
El president de la diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha destacat que l’acord esdevé una aliança estratègica emmarcada en el servei públic, que posa a l’abast dels municipis més petits els serveis de BASE, així com «la correcta prestació i el gaudi de serveis, sigui on sigui on es resideixi».

En aquest sentit, ha indicat que «arribar als més petits fa excel·lent el servei públic». Es tracta, ha afegit, d’un exemple únic al país, que, està obert a noves incorporacions de municipis en el futur. «Avancem cap a una inequívoca i necessària direcció», ha conclòs el president de la Diputació.
L’acord s’integra en el conveni vigent entre l’Organisme Autònom BASE-Gestió d’Ingressos de la Diputació de Tarragona i CaixaBank signat l’any 2012 pel qual CaixaBank esdevé entitat col·laboradora d’aquest organisme encarregat de la recaptació d’impostos.

Sigue navegando