La Canonja celebra el Dia Mundial del Medi Ambient

La regidoria de Medi Ambient ha dissenyat, del l’1 al 5 de juny, un programa amb activitats lúdiques, esportives i d’oci relacionades amb la cura de l’entorn i del medi ambient

29 mayo 2018 11:36 | Actualizado a 29 mayo 2018 14:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A la Canonja el Dia Mundial del Medi Ambient es commemora amb la celebració de l’Ecoverd, un programa que pretén conscienciar als canongins i canongines de la necessitat de tenir cura del medi natural, aprofitar els recursos propis i ser cada cop més sostenible.

La tercera edició arribarà el divendres 1 de juny amb una xerrada sobre la història i rellevància del préssec canongí en l’agricultura de la Canonja i sobre el seu procés de recuperació. Anirà a càrrec dIgnasi Batlle Caravaca, de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), i de Josep Llop Tous, del Centre d’Estudis Canongins Ponç de Castellví.`

El dissabte tindrem l’oportunitat de conèixer més d’aprop la cuina vegana amb un taller dirigit per Encarni Pérez al Punt d’Informació Juvenil (PIJ), de 12 a 13.15 h. Cal fer inscripció prèvia (del 21 al 30 de maig) al Castell de Masricart, en el seu horari d’obertura habitual o per correu electrònic a lacanonja3@lacanonja3.org.

Per la tarda, els nois i noies de la Canonja podran participar en la gimcana pel poble relacionada amb el medi ambient, la mobilitat, la reutilització, la prevenció de residus, l’estalvi d’aigua i l’energia.

La prova finalitzarà al Sector nord on es farà un berenar saludable per, tot seguit, començar la festa de pols de colors naturals i biodegradables (HOLI) amb música a càrrec de Mike Junior. Hi haurà servei de bar. Per obtenir el berenar i la pols de colors és imprescindible participar a la gimcana.

Com més punts aconsegueixis a la gimcana més pols de colors obtindràs. L’activitat va dirigida a totes les edats. Cal portar samarreta blanca i pantalons que es puguin embrutar. Inscripcions de grups: del 21 al 30 de maig, al Castell de Masricart i a la secretaria de l’AMPA de la Escola la Canonja, en els seus horaris habituals d’obertura.

Amb l’objectiu de mantenir neta la Riera de la Boella, el diumenge organitzem una acció voluntària de recollida de residus. Es farà una petita caminada per un dels ecosistemes més importants del nostre poble mentre recollim els possibles residus de plàstic i paper que hi trobem, separant-los en bosses pel seu posterior reciclatge.

A l’acabar hi haurà coca amb xocolata. La sortida serà a les 10 del matí des del pàrking del Mas de l’Abeurador.

Dilluns i dimarts es faran accions medi ambientals als centres educatius de la Canonja. El alumnes de 1r d’ESO de l’IES Collblanc sortiran dilluns i dimarts per realitzar una activitat de descoberta i voluntariat que consistirà en: - Extracció d’espècies invasores de fauna de l’estany temporal d’amfibis.

Comentarios
Multimedia Diari