La Revetlla Remullada celebra dues dècades

La festa s’expandeix amb una convocatòria adreçada als més menuts 

13 agosto 2018 10:13 | Actualizado a 13 agosto 2018 10:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Vint anys en remull. Aquesta és una manera aparentment simple de resumir dues dècades d’una de les celebracions més veteranes de Sant Magí, que enguany torna a complir amb la seva cita habitual de la vigília de la Festa Major d’estiu, aquest dissabte, 18 d’agost, i ho farà a l’escenari habitual de la plaça del Rei.

Un any més, el Carro, la Síndria, el Càntir i la Petxina Pelegrina, elements que simbolitzen l’estiu i la disbauxa i també el pòsit d’una tradició arrelada, seran els encarregats de ruixar a públic i els protagonistes absoluts d’una proposta que permet que joves -i no tan joves- desafiïn les habituals temperatures elevades del mes d’agost amb una activitat refrescant que, any rere any, segueix col·leccionant adeptes. 

«Amb aquesta festa aconseguim unir, d’una banda, la necessitat de combatre les altes temperatures amb una visió clarament festiva i, de l’altra, rendir homenatge a l’aigua com a protagonista de la celebració de Sant Magí», explica el tècnic municipal de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Gonzàlez, el qual detalla que la ubicació d’aquesta cita del programa de festes.

Des dels seus inicis s’ha celebrat de manera ininterrompuda a excepció de l’edició de l’any passat- a la plaça del Rei és «totalment estratègica, ja que els elements encarregats d’escampar l’aigua ja estan dissenyats a les mides i requeriments que exigeix aquest emplaçament». 

Festa per als més petits 

Enguany, com a novetat i per tal de commemorar l’aniversari, la proposta s’expandeix amb una cita adreçada als infants de fins a 12 anys. El programa de festes reserva un espai el mateix dissabte 18 d’agost a les 12 del migdia, per tal que els més petits també puguin participar d’aquesta tradició, amb una proposta pensada en exclusiva per a les seves necessitats.

«Hem pensat en una proposta musical expressament adreçada als nens i nenes, que contempla peces musicals que s’adapten als seus gustos i que es combina amb grans èxits estiuencs que segurament segueixen i els agraden», detalla Gonzàlez. 

L’organització espera que aquesta nova proposta tingui la mateixa acollida que la versió adulta de la remullada, que es durà a terme el mateix dissabte a partir de les 11 de la nit i en la que s’espera que hi prenguin part milers de persones.

«Es fa difícil de calcular quants participants assolim cada any, perquè és un acte que compta amb molta rotació constant de persones que entren i surten de la plaça», explica Gonzàlez, que detalla que entre 3.000 i 5.000 persones se sumen a la festa.

Enguany, els encarregats d’amanir la proposta nocturna amb la millor música seran la Companyia d’Espectacles Pa Sucat i DJ Remullat

Com cada any, plantejaran un fil musical ple de temes generacionals, versions de temes coneguts i les novetats que cada any omplen l’actualitat.

«El tipus de seguidors d’aquesta proposta són adolescents i joves, però insistim a remarcar que és una trobada que no té edat i en la qual podem trobar persones de totes les edats», explica el responsable municipal, el qual detalla que el sistema tècnic que permet dur a terme aquesta celebració és «molt complex i totalment destinat al gaudi dels assistents». 

Com cada any, cal dur tovallola, roba per canviar-se i xancletes, necessàries per participar en aquesta cita, que reafirma la importància de l’aigua en la cultura festiva mediterrània i en el caràcter propi de Sant Magí. 
 

Comentarios
Multimedia Diari