La Vella ja té el 2de8 sense folre descarregat a la plaça del Blat

Els rosats van signar ahir una magnífica actuació, tot i que el 9de8 els va quedar en carregat, i la Colla Joves es va apuntar un altre 4de9 amb folre, completant una nova tripleta màgica

11 septiembre 2018 10:02 | Actualizado a 11 septiembre 2018 12:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Cop d’autoritat ahir al vespre a Valls. Una Colla Vella apoteòsica obria la diada apostant fort. El seu plat de sortida va ser el 2de8 sense folre, castell que van descarregar per primer cop aquesta temporada i amb el d’ahir, el tercer del seu historial.

Després d’un peu desmuntat, els rosats van tornar-hi i amb el pis de quarts col·locat el castell va anar amunt. Tot i que es va mostrar més nerviós que altres vegades, i no és estrany perquè a la plaça del Blat hi ha pressió per part de l’altra colla, el castell es va carregar amb suficiència i la descarregada va ser defensada per tota l’estructura, però en el moment que la canalla va tocar la pinya, la plaça va esclatar en aplaudiments.

D’aquesta manera, la Colla Vella descarregava per fi la ‘bèstia indomable’ a casa seva i ara sí que sí, les dues colles vallenques tenen el ‘cromo’ del 2de8 sense folre a la plaça del Blat.

A segona ronda, els d’Albert Martínez atacaven el 4de9 amb folre i pilar, castell que enguany quasi que el tenen com a bandera. Després d’un peu desmuntat el castell va anar amunt. El 4 d’ahir però, estava més tancant del normal i els pisos superiors ho van notar, ja que van haver de treballar en excés.

El castell tota l’estona tenia un moviment lleig i semblava que l’encaix entre folre i terços no era del tot bo. En el moment en què els dosos ajudaven a l’enxaneta del pilar a entrar dins de l’espadat de 7 interior, ho van fer amb menys rapidesa que altres vegades. Quan els quarts i terços de l’estructura del 4 van ser fora el pilar va quedar al descobert i a la descarregada el terç es va girar lleugerament però va poder defensar l’espadat, descarregant així el castell.

Per tancar la ronda de castells, la Colla Vella va escollir el 9de8, castell que ja han descarregat en set ocasions aquesta temporada. El castell que va anar amunt a la primera es va carregar sense problemes i amb el detall de sempre de les tres enxanetes, d’esperar-se que totes estiguin a punt d’encavalcar l’acotxador, perquè les tres aletes estiguin sincronitzades.

Ahir, però, a la sortida d’un dels acotxadors, aquest va relliscar i el dos obert no va poder salvar l’estrebada a causa d’un cert desnivell d’alçades entre el quint de la part del 3 i el quint de la banda del 2. Finalment aquell pom va acabar despenjant-se pel mig de l’estructura i tot el castell va acabar fent llenya en una caiguda bastant lletja, però que en principi ningú va patir cap lesió greu tret d’algunes contusions.
Per tancar la diada, la Colla Vella va escollir el pilar de 7 folrat i 3 pilars de 5, malgrat la caiguda del 9de8.

La Colla Joves per la seva banda va començar la diada d’una manera més relaxada. El seu cap de colla, el Francesc Ramon, ja va dir que ahir tenien baixes per motius laborals i la tècnica vermella preferia no arriscar. I així va ser. A primera ronda els diables vermells van descarregar el 3de9 amb folre, un castell que tenen ben apamat.

Va pujar mantenint les mides en tot moment però en el moment de la descarregada va haver-hi alguna sacsejada als pisos superiors i el pis de sisenes sí que va acabar perdent les mides. Així i tot, el castell es va descarregar i no va faltar el somriure del cap de colla, que anava al pis de terços a la rengla, que sempre ho fa quan el castell es descarrega.

A segona ronda atacaven el 4de9 amb folre, castell que fins aleshores en tenien un carregat i un descarregat aquesta temporada. L’estructura es va executar d’una manera fàcil i pocs dirien que els va costar treure del pati d’assaig, i van demostrar que la feina a l’assaig a poc a poc va donant els seus fruits. Per tancar la ronda de castells, els de la camisa vermella van optar pel 5de8, castell que volen donar-li el màxim rodatge.

El castell compost es va enlairar però en el moment de la pujada de l’enxaneta i amb els acotxadors col·locats, aquesta va anar avall. Hi van tornar al moment i aquest cop sí que el van descarregar. Ja a la ronda de pilars els diables vermells tancaven la seva actuació amb 3 pilars de 5, després que l’ambulància s’endugués una castellera seva, i per això van haver d’aparcar l’espadat de 6.

Nova tècnica dels matalassers

Ahir al vespre la junta de govern dels Xiquets de Tarragona va nomenar una nova junta gestora que dirigirà tècnicament els Xiquets de Tarragona. Aquesta nova junta estarà formada per sis persones, algunes de les quals ja formaven part de l’antiga tècnica dels Xiquets. 

La nova junta gestora ja estarà al capdavant de la colla durant l’actuació d’avui de la Diada Nacional, i treballa intensament per preparar els importants assajos generals d’aquest dijous (20.30 hores) i divendres (22.00 hores) al Pati del Pou de l’Ajuntament, dels quals han de sortir els castells que els de la camisa ratllada portaran a plaça diumenge, en la primera de les grans diades de les Festes de Santa Tecla.

Malgrat les dificultats que viuen i el context, els matalassers aspiren a portar a plaça castells de 9 i de la gamma alta de 8 en les quatre grans cites que els resten enguany: Primer Diumenge, Santa Tecla, Concurs de Castells i Tots Sants.

Comentarios
Multimedia Diari