Tanquen l’última entitat bancària que quedava a Vallmoll

L’Ajuntament va enviar una carta al director de la zona del BBVA per tal d’expressar la seva queixa

08 marzo 2018 12:37 | Actualizado a 09 marzo 2018 11:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Vallmoll ara només té un caixer automàtic i a vegades no funciona», manifesta l’alcalde Josep Lluís Cusidó. L’entitat bancària, ubicada a l’avinguda Catalunya número 1 de Vallmoll, i l’única que quedava al municipi, tanca

El 15 de gener, l’Ajuntament va adreçar una carta al director de zona del Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), per tal d’expressar la seva queixa pel tancament de l’oficina. 

En la carta exposaven l’estreta vinculació de la població amb l’entitat, la importància de tenir un interlocutor de confiança que els assessorava en la gestió dels diners, amb un tracte de proximitat i confidencialitat. A més, entenien que era un dels serveis bàsics per a moltes persones, sobretot per a la gent més gran.

Des de l’Ajuntament encara no han rebut cap resposta respecte a aquesta qüestió: «Estem tristos, decebuts i ens donaven uns excel·lents serveis», confessa l’alcalde. Molta gent dels pobles, i gent gran, venia a Vallmoll «pel tracte proper amb el client». Moltes persones grans no s’aclariran amb els caixers automàtics: «Centralitzant les oficines s’han convertit en empreses especulatives i de negoci», declara Cusidó.

L’alternativa, desplaçar-se

L’única opció que tindran els veïns de Vallmoll serà desplaçar-se fins a Valls, o pobles del costat. «Fa 15 dies que estem així, i per la gent gran és un daltabaix», explica l’alcalde. 

I és que des del consistori esperaven una resposta per part del BBVA: «Mai hem tingut cap queixa dels serveis, ja que el tracte era excel·lent», exposa.

L’entitat bancària va canviar de noms: primer era la sucursal de Caixa Tarragona, després Catalunya Caixa, i fins ara del BBVA. «Van venir a dir-nos que tancaven, però tot això suposa un daltabaix per a tots els veïns», declara. 

Moltes entitats bancàries centralitzen les oficines i abandonen la funció social que fins ara havien tingut les caixes.

Comentarios
Multimedia Diari