Valls invertirà 62.500 euros en el Centre Històric

També s’ha creat un joc de taula per decidir les propostes en família, que es poden presentar durant el novembre

19 octubre 2021 18:20 | Actualizado a 20 octubre 2021 11:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Valls torna a engegar la maquinària dels pressupostos participatius destinant 250.000 euros a les propostes ciutadanes més votades en millores de competència municipal. Enguany hi ha diverses novetats en el procés previ que tenen l’objectiu d’incrementar la participació ciutadana en aquesta edició.

Per una banda, 62.500 euros del total aniran destinats directament al Centre Històric. «Hem dividit Valls en quatre zones i en els propers quatre anys dedicarem una part del pressupost a una d’aquestes àrees», explica el regidor de Participació, Jordi Cartanyà.

Els veïns del barri podran assistir a les trobades de participació que es faran properament i fer propostes col·lectives. Aquestes jornades, que es duran a terme entre el 16 i el 25 de novembre, tindran un caràcter temàtic per poder elaborar propostes específiques i versaran sobre el Centre Històric; cultura, educació i oci; salut i esports; serveis públics; urbanisme, medi ambient i mobilitat. La resta de diners aniran destinats a altres projectes que presentin els ciutadans. «Les propostes han de tenir una visió de ciutat, de millorar algun aspecte que pugui tenir incidència en moltes persones», afegeix el regidor.

A més, amb l’objectiu de fomentar la participació ciutadana des de tots els àmbits, enguany s’ha creat un joc de taula perquè les famílies puguin pensar i crear les seves propostes d’una forma lúdica. Es tracta d’un tauler amb targetes i daus que té una estructura similar a la de clàssic Monopoly. «Volem educar en participació i que els més petits entenguin la seva importància», manifesta Jordi Cartanyà.

Les propostes es poden presentar durant tot el proper mes de novembre telemàticament a través del formulari que es trobarà al portal web municipal www.valls.cat o a l’App Tràmit. Les persones interessades poden presentar fins a un màxim de tres propostes a títol individual, col·lectiu o familiar, detallant cadascuna d’elles i indicant també les dades personals. A la vegada, també es podran fer arribar les propostes a les bústies ubicades en diferents espais, en concret, vestíbul de l’ajuntament, Centre Cívic de Valls, Vallsgenera i el Centre Esportiu Municipal el Fornàs.

Un cop finalitzi aquest termini, passaran un procés de validació i s’escolliran les que són viables de fer. «Els projectes no poden contradir plans aprovats, com el POUM» aclareix el regidor. Per últim, es farà la fase de votació per triar les propostes.

«Aquesta és una expressió de democràcia real on la ciutadania pren decisions i participa en el destí de diners públics millorant la ciutat», expressa Cartanyà.

De totes les propostes guanyadores en edicions anteriors, en aquests moments n’hi ha cinc que encara no s’han pogut executar, però que es troben en procés per a fer-ho. Una d’elles és el carril bici, que ara es troba en període d’exposició pública i s’espera posar en marxa el projecte abans d’acabar aquest any, amb la licitació de les obres. També s’està treballant en la futura ubicació de Valls Gat, en la licitació de la il·luminació de l’estadi del Vilar i en l’adequació de l’antiga seu del Patronat Municipal d’Esports.

Comentarios
Multimedia Diari